Έντονες διαμαρτυρίες του Μπαγκλαντές μετά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας. υπέβαλοντας επιστολή στον πρέσβη της Μυανμάρ την Παρασκευή.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο bdnews24.com αναφέρει ότι το σημείωμα, που δόθηκε στη Μυανμάρ την Παρασκευή, μεταβίβασε τις ανησυχίες του Μπαγκλαντές για την παραβίαση του εναέριου χώρου από τα στρατιωτικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντάκα προειδοποίησε  ότι τέτοιες παραβιάσεις ενδέχεται να έχουν συνέπειες.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των προσφύγων Rohingya στο  μουσουλμανικό Μπαγκλαντές εκτιμάται ότι ανήλθε σε 391.000 και φαίνεται ότι θα συνεχίζεται να αυξάνεται.

Η κρίση γύρω από τους μουσουλμάνους Rohingya κλιμακώθηκε στα τέλη Αυγούστου, όταν αντάρτες  Rohingya επιτέθηκαν σε βάσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην Rakhine. Οι επιθέσεις προκάλεσαν την βίαιη απάντηση από τις αρχές της Μυανμάρ, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων, υποχρεώνοντας χιλιάδες άλλους να φύγουν στο Μπαγκλαντές.

The post Έντονες διαμαρτυρίες του Μπαγκλαντές μετά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wwlusL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.