Αίγυπτος : Συμπλοκή της αστυνομίας με ισλαμιστές

Πυροβολισμοί μεταξύ της αιγυπτιακής αστυνομίας και τρομοκρατών πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκίζας έξω από την πρωτεύουσα Κάιρο, ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα Independent της Αιγύπτου την Κυριακή.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Youm7, το περιστατικό συνέβη στη περιοχή της Αγκούζας. Η αστυνομία απέκλεισε αρκετούς δρόμους στην περιοχή και ξεκίνησε την αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Οι δυνάμεις ασφαλείας τελικά έφτασαν σε ένα από τα κτίρια κατοικίας της γειτονιάς, όπου οι ύποπτοι κρύβονταν.

Ένας από τους υπόπτους προσπάθησε να πυροδότηση μια ζώνη αυτοκτονίας, αλλά σκοτώθηκε από την αστυνομία. Έξι ακόμα φερόμενοι ως τρομοκράτες εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η αστυνομία ανακάλυψε πολλά όπλα και εκρηκτικά στο διαμέρισμα των δραστών.

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι επτά τρομοκράτες σκοτώθηκαν στην επιχείρηση ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Η Γκίζα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Αίγυπτο, που βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά του Καΐρου. Η πόλη είναι ένα παγκόσμιο τουριστικό θέρετρο, με ορόσημο το οροπέδιο της Giza όπου βρίσκεται η Μεγάλη Σφίγγα και τις Μεγάλες Πυραμίδες, στα προάστια της πόλης.

Η Αίγυπτος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει αρκετές δυνάμεις ισλαμιστών που υπάρχουν στην χώρα και βρίσκονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας μετά την πτώση του πρώην Πρόεδρο Μωάμετ Μορσί απο τον στρατό το 2013.

The post Αίγυπτος : Συμπλοκή της αστυνομίας με ισλαμιστές appeared first on Think News.via http://ift.tt/2fctSb3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.