Ισραηλινός Αξιωματούχος: Χρειαζόμαστε την αμερικανική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε το Ιράν

Ένας κορυφαίος Ισραηλινός στρατηγός που έχει την εντολή να γράψει τη νέα αμυντική πολιτική της χώρας του δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να προετοιμαστεί για άμεση αντιπαράθεση με το Ιράν αλλά πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και από τις ΗΠΑ για να υπερισχύσει της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

“Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνοι μας το Ιράν”, δήλωσε ο  Yair Golan, υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος Αρχηγός των ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ. “Μπορούμε να προβούμε σε καίρια χτυπήματα όπως μπορούν και αυτοί. Αλλά αν θέλουμε να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τον αντίπαλο κάτι που είναι πιο συγκεκριμένο, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι. Αυτό είναι η πραγματικότητα και είναι καλύτερα να το παραδεχτούμε.

Μιλώντας σε ινστιτούτο της Ουάσινγκτον , ο Yair Golan, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού, δήλωσε ότι επικεντρώνει το χρόνο του στην αμερικανική πρωτεύουσα για να  σύνταξη τη νέα αμυντική πολιτική της χώρας του μετά από εντολή του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Avigdor Liberman. Ο Yair Golan είναι ένας από τους δύο υποψήφιους μαζί  με τον σημερινό υποδιοικητή του IDF  ώστε να αντικαταστήσει τον επόμενο χρόνο τον αρχηγό του γενικού επιτελείου  Gadi Eisenkot, ο οποίος αναμένεται να τερματίσει την τετραετή θητεία του.

Στην πρώτη δημόσια αναφορά για την έκθεσης του ο Golan δήλωσε αυτήν περιλαμβάνει εκτός από την οργάνωση των δυνάμεων του Ισραήλ  την επιχειρησιακή αντίληψη την ετοιμότητα αλλά και την προετοιμασία της ηγεσίας ενώ κεντρική θέση στην έκθεση του θα έχει η ανάγκη για την αντιμετώπιση της απειλής από το Ιράν. 

“Δεν έχουμε εκστρατευτικές δυνάμεις. Δεν υπάρχει θαλάσσιο αποβατικό σώμα στο Ισραήλ … αυτό είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές μας. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα”, πρόσθεσε στην ομιλία του.

Καθώς οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος και οι σύμμαχοί του στη Ρωσία και το Ιράν προχωρούν μεθοδικά ώστε να εξουδετερώσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από βασικούς τομείς στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και το Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση ανησυχεί όλο και περισσότερο για την επόμενη ημέρα καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια μόνιμη ιρανική παρουσία στα  σύνορα μόλις των δύο χωρών.

 

The post Ισραηλινός Αξιωματούχος: Χρειαζόμαστε την αμερικανική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε το Ιράν appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xnyINc

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.