Η Ίρμα ισοπέδωσε το νησί - παράδεισο του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Τα περισσότερα κτήρια και η χλωρίδα του Νέκερ έχουν καταστραφεί εντελώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, γράφει ο ίδιος και συμπληρώνει πως «ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε το κελάρι και σωθήκαμε»

Το μέγεθος της καταστροφής στο νησί Νέκερ, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, από όπου πέρασε ο τυφώνας Ίρμα πριν από τρεις ημέρες, δείχνει με φωτογραφίες του στο Twitter ο ιδιοκτήτης του, ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Μπράνσον, που είχε από καιρό ανακοινώσει την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει τον τυφώνα στο νησί, μαζί με τους εργαζόμενούς του που θα έμεναν εκεί, έκανε πράξη τα λόγια του. Όλοι τους κλείστηκαν στο υπόγειο κελάρι της υπερπολυτελούς βίλας του και έμειναν εκεί μέχρι που οι απίστευτης έντασης άνεμοι κόπασαν.

Αυτό που αντίκρισαν βγαίνοντας από το καταφύγιό τους όμως, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε, οι επικοινωνίες είχαν διακοπεί και μόνο το δορυφορικό τηλέφωνο λειτουργούσε τόσο ώστε να ειδοποιήσουν ότι όλοι ήταν καλά.

Φωτογραφία από το Νέκερ, όπως την ανέβασε στο Twitter ο Ρίτσαρντ ΜπράνσονΤα κτήρια στο Νέκερ, όπως φαίνεται και από το βίντεο που ανέβασε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχουν καταστραφεί εντελώς. Το ίδιο και τα δέντρα, οι φοίνικες, που έχουν ξεριζωθεί ή σπάσει. Όπως γράφει στο μπλογκ του ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Virgin, «τα περισσότερα από τα κτήρια και η χλωρίδα του Νέκερ έχουν καταστραφεί εντελώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Καταλάβαμε την πλήρη ισχύ του πιο δυνατού τυφώνα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε χτίσει ένα πολύ ανθεκτικό κελάρι στο κυρίως σπίτι του Νέκερ και όλες οι ομάδες μας που έμειναν στο νησί είναι καλά και ασφαλής».

Νησί Νέκερ, Twitter @richardbransonΟ Μπράνσον μετέβη στο Πουέρτο Ρίκο, μόλις κατέστη δυνατόν, ώστε να συντονίσει ο ίδιος την παροχή βοήθειας προς τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και το Νέκερ ειδικά. Από εκεί μπόρεσε να τροφοδοτήσει με εικόνες τα σόσιαλ μίντια και να γνωστοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής.

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί αρκετά από τα μικρά νησάκια στην περιοχή και δηλώνει συγκλονισμένος από όσα άφησε πίσω της η Ίρμα, ενώ ζητά από την βρετανική κυβέρνηση ένα «σχέδιο Μάρσαλ» αποκατάστασης των ζημιών.

Νησί Νέκερ, Twitter @richardbransonΝησί Νέκερ, Twitter @richardbranson


Το νησί Νέκερ του Μπράνσον πριν το πέρασμα του Ίρμαvia http://ift.tt/2f0VS4x

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.