Για δεύτερη ημέρα στη ΔΕθ ο Αλέξης Τσίπρας – Μήνυμα αλλαγής και ανάκαμψης

Την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του στις στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε έστειλε το μήνυμα πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως του χρόνου η χώρα θα έχει βγει από την κρίση και τα μνημόνια.

«Χρέος μας να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της δημοκρατίας, του σχεδιασμού, του κοινωνικού ελέγχου, της ισότητας και της ισονομίας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σήμερα, Κυριακή, στις 13:00, ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας, όπου είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης.

Τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία

-Είναι πια γεγονός που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει, το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα μας.

Κι αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συγκυριακό.

-Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο.

-Τα σημάδια ανάκαμψης και αντιστροφής της υφεσιακής πορείας είναι πλέον εμφανή και σε μας, αλλά και στις αγορές, και στους εταίρους.

-Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η χώρα κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένονται κοντά στο 2%.

-Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, αποτελούν εξαιρετικό οιωνό, αν συνυπολογιστεί στην εξίσωση ότι μιλάμε για δυο χρόνια στα οποία επήλθε μια πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή.

-Για δυο συνεχόμενα έτη υπερκαλύψαμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση, και δημιουργεί χειροπιαστές προϋποθέσεις, για την ελάφρυνση των βαρών, που συμπιέζουν την ελληνική οικονομία.

Ο οδικός χάρτης για την απομείωση και τη βιωσιμότητα του χρέους προσφέρει τη σιγουριά ότι είμαστε πια σε θέση, με σταθερά βήματα, να ξεφύγουμε οριστικά από την παγίδα της επιτροπείας και της καταστροφικής λιτότητας. Ποιος δεν καταλαβαίνει πόσο μεγάλη, επαναστατική, τολμώ να πω, σημασία έχει μια τέτοια εξέλιξη;

-Και η πρώτη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές μεταλλάσσει ήδη τις ελπίδες σε βεβαιότητα.

-Τα στοιχεία λοιπόν λένε, ότι οι εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο του 17 αυξήθηκαν κατά 18% και είναι η υψηλότερη επίδοση από το 2001.

γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε αύξηση 6% το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα κατέγραψε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2008.

-Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 16 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 17 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση καθώς ήδη το πρώτο τετράμηνο έχουμε εισροή 1.4 δις στην ελληνική οικονομία.

-Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν, η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα, του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, και φυσικά οι δύο επισκέψεις μου στην Κίνα, αποδεικνύουν ότι η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος, των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.via http://ift.tt/2wSc6Be

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.