Νέα μηχάνηματα εξουδετέρωσης βομβών για τον Βρετανικό στρατό

Ένα ρομπότ με αρκετή επιδεξιότητα για τον αφοπλισμό των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών έχει επιλεγεί για να εξοπλίσει τον Βρετανικό Στρατό ως μέρος μιας νέας γενιάς εξοπλισμού εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μέσω συστημάτων τηλεχειρισμού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon στην εκπομπή DSEI στο Λονδίνο της Αγγλίας την Τετάρτη.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει καταστεί ο νούμερο ένας  πελάτης της Harris Corporation για το Τ7 με την τελική  συμφωνία να αγγίζει ακόμα και το ποσό των 55 εκατομμυρίων  στερλινών ( 63 εκατομμύρια ευρώ) για την προμήθεια 56  νέων ρομπότ για τις ανάγκες του Βρετανικού Στρατού, σύμφωνα με Υπουργείο Άμυνας της Χώρας.

Ο Ed Zoiss, πρόεδρος του τμήματος ηλεκτρονικών συστημάτων της Harris, δήλωσε ότι η πώληση αντιπροσωπεύει την “πρώτη μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για το T7 και αναμένουμε και άλλες “.

Το βρετανικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη με την πρώτη φάση παραδόσεων ύψους £ 4 εκατομμυρίων να είναι κοντά στην ολοκλήρωση του. Στόχος είναι οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν στα μέσα του επόμενου έτους, δήλωσε η Dana Mehnert, επικεφαλής της παγκόσμιας υπηρεσίας ανάπτυξης επιχειρήσεων της Harris.

Και τα 56 ρομπότ πρόκειται να παραδοθούν και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το Δεκέμβριο του 2020, αντικαθιστώντας τη σημερινή συσκευή Mk8B της Northrop Grumman Wheelbarrow ως μέρος του Project Starter του MoD.

 

The post Νέα μηχάνηματα εξουδετέρωσης βομβών για τον Βρετανικό στρατό appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yeOU0k

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.