Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας - Γερμανίας


Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία με την πρώτη να καλεί τον πρεσβευτή της δεύτερης στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με μια συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες- παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές φαίνεται πως αναφέρονται σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.

«Η προσέγγιση "δύο μέτρα δύο σταθμά" που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας» επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕvia http://ift.tt/2xbiXaY

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.