Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ειρήνη

Η Νότια Κορέα καλωσόρισε τις νέες κυρώσεις που υιοθέτησε ομόφωνα τα ξημερώματα της Τρίτης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Πιονγκιάνγκ, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. 

Ίσως αυτός είναι ένας τρόπος για να βγει η χώρα από την απομόνωσή της ανέφερε η Νότια Κορέα ενώ συμπλήρωσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις ίσως θέσουν ένα τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν. 

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια απερίσκεπτη πρόκληση ενάντια στη διεθνή ειρήνη θα οδηγήσει σε ακόμη ισχυρότερες κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας εναντίον της», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέιν-ιν.

«Δεν χαιρόμαστε που ενισχύουμε περαιτέρω τις κυρώσεις σήμερα. Δεν ψάχνουμε για πόλεμο», δήλωσε η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι, μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

«Εάν η Βόρεια Κορέα συμφωνεί να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, μπορεί να ανακτήσει το μέλλον της … εάν όμως συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία της, θα συνεχίσουμε να της ασκούμε πιέσεις», δήλωσε επίσης η Χάλει. 

Η απόφαση της Δευτέρας ήταν το ένατο ψήφισμα κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, από το 2006 που η χώρα του Κιμ Γιονγκ-ουν ξεκίνησε να εκτοξεύει πυραύλους. 

The post Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ειρήνη appeared first on Think News.via http://ift.tt/2gXvCZ6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.