Τα επιτραπέζια παιχνίδια που αγαπήσαμε σαν παιδιά και συνεχίζουμε να λατρεύουμε ως φοιτητές!
Τα επιτραπέζια μπορεί να πει κανείς χωρίς την παραμικρή υπερβολή, πως αποτελούσαν το αλατοπίπερο της παιδικής μας ηλικίας! Ήταν η αφορμή για να μαζευόμαστε με τους φίλους μας στο σπίτι κι ο τρόπος που χαλαρώναμε τα Σαββατοκύριακα με τα αδέρφια μας ή ακόμη και τους γονείς μας.
Ακόμη και τώρα όμως, που μεγαλώσαμε κάπως, συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε με το ίδιο πάθος όπως και τότε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μαζευτούμε φοιτητοπαρέα σε κάποιο σπίτι ή ακόμη καλύτερα σε καφετέρια και να μην πέσει η ιδέα να παίξουμε κάποιο επιτραπέζιο.
Αυτά άλλωστε, κατέχουν μεγάλο και σημαντικό μέρος τόσο στις μνήμες μας όσο και στα σχέδια που κάνουμε για το μέλλον. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 10 πιο γνωστά και πολυπαιγμένα επιτραπέζια που μικροί και μεγάλοι λάτρεψαν, λατρεύουν και θα συνεχίσουν να λατρεύουν για πάντα:

1. Monopoly

Δεν θα μπορούσε άλλο επιτραπέζιο να βρίσκεται πρώτο στην λίστα μας! Η μονόπολη έχει μονοπολήσει πολλά από τα απογεύματα και τα βράδια μας αφού όσοι παίζουν ενεργά ξέρουν πως παίρνοντας την απόφαση να την ξεκινήσεις δεν την αφήνεις εύκολα. Αν αναζητήσεις σήμερα την μονόπολη είναι σίγουρο ότι θα την βρεις σε πολλές versions για όλα τα γούστα και τις ανάγκες των παικτών!
epitrapezio1

2. UNO

To UNO είναι το αγαπημένο παιχνίδι με τις κάρτες, μικροί και μεγάλοι το λατρεύουν καθώς είναι μία εύκολη και διασκεδαστική λύση για να περάσεις το χρόνο σου όταν ταξιδεύεις! Και το UNO κυκλοφορεί σε πολλές μορφές, όπως είναι οι χάρτινες κάρτες ή οι αδιάβροχες!
MINOLTA DIGITAL CAMERA

3. Trivial

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας ένα καθαρόαιμο παιχνίδι γνώσεων! Το trivial είναι από τα πιο κλασικά παιχνίδια γνώσεων που κάθε σπίτι έχει και πρέπει να έχει. Μέσα από αυτό το επιτραπέζιο οι γενικές γνώσεις δεν μας φαίνονται και τόσο βαρετές τελικά.
epitrapezio3

4. Taboo

To Taboo μπορεί να μοιάζει φαινομενικά σαν ένα κλασικό παιχνίδι γνώσεων, ωστόσο είναι πολύ διαδραστικό και απαιτεί από τους χρήστες πολλές ικανότητες. Eίναι μάλιστα ένα από τα επιτραπέζια που αποδεικνύει περίτρανα ότι η συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας είναι το Α και το Ω για την νίκη!
epitrapezio4

5. Μάντεψε ποιος

Μην μου πείτε ότι δεν έχετε περάσει άπειρα καλοκαίρια στο μπαλκόνι παίζοντας «Μάντεψε ποιος;» και προσπαθώντας να μπείτε στο μυαλό του αντιπάλου σας και να βρείτε ποιον έχει επιλέξει; Το «Μάντεψε ποιος;» είναι εθιστικό και βρίσκεται σε πολλά φοιτητικά σπίτια ακόμη και σήμερα!
epitrapezio5

6. Φιδάκι

Το πιο ΚΛΑΣΙΚΟ παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας ακόμη και σήμερα! Γρήγορο και διασκεδαστικό μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς στην στιγμή!
epitrapezio6

7. Γκρινιάρης

«Τρέξε και φτάσε στο «σπίτι»», αυτή είναι ίσως η πιο σύντομη αλλά και ουσιαστική περιγραφή για το επιτραπέζιο παιχνίδι «ο Γκρινιάρης»! Παρόλα αυτά, μόνο γκρίνια δεν φέρνει αυτό το παιχνίδι.
epitrapezio7

8. Ντάμα

Η ντάμα εκτός από παιχνίδι στο τάβλι έχει βγει και σε μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού! Είναι λίγο πιο πολύπλοκη αλλά βρίσκεται και αυτή στη λίστα με τα top επιτραπέζια!
epitrapezio8

9. Σκραμπλ

Εντάξει για το σκραμπλ δεν υπάρχουν λόγια. Το άγχος που νιώθεις όταν τραβάς γράμμα από το πουγκί αλλά και η ευτυχία όταν το κερδίζεις, δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο!
epitrapezio9

10. Jenga

Είναι το παιχνίδι του άγχους. Άγχος για το αν θα πέσει το ξύλινο καστράκι αλλά και τι ερώτηση θα σου τύχει. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και σήμερα αν ζητήσεις από κάποιον να παίξετε τζένγκα να σου αρνηθεί!
epitrapezio10


via http://ift.tt/2xgwZsj

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.