Πρόεδρος Ν. Κορέας: Θα καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη Β. Κορέα, αν μας προκαλέσει

Την έντονη αντίδρασή του με την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, προειδοποιώντας πως περαιτέρω προκλήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή.

Ο Μουν Τζε-ιν τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει διάλογο με τον πολεμοχαρή Βορρά.

«Σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε προκλήσεις εναντίον εμάς ή των συμμάχων μας, έχουμε τη δύναμη να καταστρέψουμε το Βορρά ολοκληρωτικά», δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Μουν μίλησε λίγο μετά την νέα πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας που πέταξε μέσα από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο και κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 2.000 χλμ ανατολικά της Ιαπωνίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση, προεξόφλησε ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η ενέργεια είναι η περαιτέρω διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Πιονγιάνγκ, ενώ προειδοποίησε για δυνητικές νέες απειλές για τη χώρα του και τον κόσμο.

ΓΓ ΝΑΤΟ: «Απαιτείται παγκόσμια απάντηση»

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η δοκιμή συνιστά «μια ακόμη παράτολμη καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και μια τεράστια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και απαιτεί παγκόσμια απάντηση».

The post Πρόεδρος Ν. Κορέας: Θα καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη Β. Κορέα, αν μας προκαλέσει appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yczwlb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.