Βενεζουέλα: Σε κινεζικό Γουάν πλέον οι πετρελαϊκές συναλλαγές τις χώρας

Ο Νικολάου Μαντούρο δήλωσε ότι η Βενεζουέλα είχε ήδη αρχίσει τις συναλλαγές πετρελαίου  χρησιμοποιώντας το κινεζικό γιουάν σε μια προσπάθεια να αποφύγει το αμερικανικό δολάριο και να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

“Έχουμε αρχίσει ήδη τις συναλλαγές πετρελαίου  σε κινεζικό γιουάν … λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ που μας επιβλήθηκαν και οι οποίες διευκολύνθηκαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Julio Borges οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην οικονομία της χώρας που τώρα είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε εμείς  οι ίδιοι “, δήλωσε ο Μαντούρο την Παρασκευή σε ανακοίνωση που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur.

Η Maduro έχει τονίσει στο παρελθόν ότι η Βενεζουέλα επρόκειτο να απελευθερωθεί από την «κατάρα του δολαρίου»

Στα τέλη Αυγούστου, ο Τραμπ προέβη σε νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, απαγορεύοντας ιδιαίτερα στις αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν ομόλογα που εκδίδονται από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή την κρατική πετρελαϊκή της εταιρεία.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ ήρθαν σε απάντηση του διορισμού νέων μελών μιας νέας Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία θα αντικαταστήσει το σύνταγμα του 1999 που συντάχθηκε από τον προκάτοχο του Maduro, τον  Ούγκο τσάβες. Οι επικριτές επεσήμαναν ότι μόνο τα 2/3 των μελών της συνέλευσης θα επιλέγονται από το λαό της Βενεζουέλας.ενώ οι άλλοι θα επιλέγονται από τα εργατικά συνδικάτα και άλλες ομάδες που θεωρούνται πιστές στον Maduro και στο καθεστώς του.

Οι αναλυτές της κινεζικής πετρελαϊκής βιομηχανίας ισχυρίστηκαν ότι ήταν απίθανο η αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλει πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας το 8% των συνολικών αμερικανικών εισαγωγών του 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Αμερικανικού Οργανισμού Ενεργειακών Πληροφοριών.

The post Βενεζουέλα: Σε κινεζικό Γουάν πλέον οι πετρελαϊκές συναλλαγές τις χώρας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xalvGn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.