Συγκλονιστικές εικόνες από τη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα - ΦΩΤΟ αναγνώστη


Οι εικόνες, από ψηλά, στην περιοχή που έχει εντοπιστεί θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" είναι ενδεικτικές της κατάστασης που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν το σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Σε αυτό επιχειρούν ιδιωτικά συνεργεία και πλωτό σκάφος του Λιμενικού και βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στον Σαρωνικό.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής βυθίστηκε, ενώ ήταν αγκυροβολημένο, το μικρό δεξαμενόπλοιο, έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος, όπου εντοπίστηκε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια, μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Ψυτάλλειας.

Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο στο info@enikos.gr.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: http://ift.tt/2qUIOBr.via http://ift.tt/2wWbZEU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.