Συνεργασία Κίνας και Πακιστάν μετά την αναστολή της Αμερικανικής Βοήθειας

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια 225 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν,μπορεί να κάνει την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ,να στραφεί προς την Κίνα σε μια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος, δήλωσαν ειδικοί από την ρωσική ακαδημαϊκή κοινότητα
Σχολιάζοντας την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν, οι ειδικοί είπαν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το Πακιστάν να στραφεί στην Κίνα σε μια προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος σε.

 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Πακιστάν θα προσπαθήσει να αναπτύξει τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία του με την Κίνα,καθώς είναι ένα θέμα που σίγουρα θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των συνομιλιών του Πεκίνου.” Όσον αφορά το αν η Κίνα θα μπορέσει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Πακιστάν, είναι μια ερώτηση οποία σύντομα θα μπορεί να απαντηθεί.φέρεται να είπαν με δηλώσεις τους .

Επίσης αναφέρθηκαν στην τρέχουσα επίσκεψη του πακιστανού υπουργού εξωτερικών Khawaja Asif στην Κίνα, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον συνεχιζόμενο αγώνα για την δημοκρατία και την εξουσίας στο Πακιστάν, λέγοντας ότι η μεταβατική περίοδος είναι πιθανό να διαρκέσει μέχρι τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες προγραμματίζονται για το 2018.

Σύμφωνα με αυτήν την δήλωση του Υπουργού, το Ισλαμαμπάντ προσπαθεί να προσαρμόσει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική του στα νέα δεδομένα εν μέσω και της αυξανόμενης επιρροής του πακιστανικού στρατού. Είπε ότι το Ισλαμαμπάντ επικεντρώνεται ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία του με την Κίνα αλλα και στα προβλήματα που υπάρχουν και στις σχέσεις με την Ινδία και το Αφγανιστάν.

 

Υπενθύμισε ότι “η κινεζικο-πακιστανική συνεργασία και η κατηγορίες για υποθάλψει της τρομοκρατίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ δεν συνδέονται με κανένα τρόπο”.

Στις 21 Ιουλίου, οι εκθέσεις των ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μπλοκάρει την αποστολή 225 εκατομμύρια δολάρια προς τη στρατιωτική του βοήθεια του Πακιστάν.

Στις 21 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Fort Myer στο Arlington, Βιρτζίνια, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ουάσινγκτον να αλλάξει την προσέγγισή της στις σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ, αν η πακιστανική πλευρά συνεχίσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

Το επόμενο στάδιο της νέας μας στρατηγικής είναι να αλλάξουμε την προσέγγιση για το πώς αντιμετωπίζουμε το Πακιστάν. Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε σιωπηλοί και άπραγοι ενώ το Πακιστάν παρέχει ασφαλή καταφύγια σε τρομοκρατικές οργανώσεις”, δήλωσε ο Τραμπ.
Μια τέτοια άμεση κατηγορία για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προκάλεσε την απάντηση από το Ισλαμαμπάντ.Με το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει ότι η κριτική του Προέδρου Τραμπ είναι απογοητευτική και λανθασμένη και ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη ενός αντιπροσώπου του στέιτ ντιπάρτμεντ στο Ισλαμαμπάντ είχε ακυρωθεί.

The post Συνεργασία Κίνας και Πακιστάν μετά την αναστολή της Αμερικανικής Βοήθειας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xnbhDL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.