Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Κινδύνεψαν χωριά

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που από το απόγευμα της Δευτέρας καίει στην Αχαΐα θέτοντας σε κίνδυνο τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας η εικόνα έγινε καλύτερη, ενώ οι ελπίδες για να τεθεί υπό έλεγχο βασίζονται στις επιχειρήσεις που ξεκινούν τα εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, σε μεγάλο κίνδυνο βρέθηκε το χωριό Άρλα όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές και το γεγονός ότι άλλαξε η φορά του ανέμου απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ωστόσο, το βράδυ και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9:00, οι ηλικιωμένοι του χωριού μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, τρεις εθελοντές δασοπυροσβέστες βρέθηκαν σε κίνδυνο καθώς εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, αλλά κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς από την κόλαση φωτιάς.

Στο σημείο από χθες επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι χθες βράδυ, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ. Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή χθες το απόγευμα να διακόψουν την κυκλοφορία σε Κάτω Αχαΐα και Ζησιμαίικα, επειδή οι φλόγες προχωρούσαν απειλητικά προς το δρόμο.

The post Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – Κινδύνεψαν χωριά appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wWYDd8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.