Ιταλικός τύπος για επίσκεψη Μακρόν: Να μπει η Ευρώπη σε νέα τροχιά με αφετηρία την Αθήνα

Αναφορές στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν κάνει ο ιταλικός τύπος. Στην «πανηγυρική ομιλία για την Ευρώπη, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης» του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και στην τοποθεσία της Ακρόπολης εστιάζει το ενδιαφέρον της η εφημερίδα Corriere della Sera.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση του Μακρόν ξαναρχίζει την πορεία της από την Αθήνα. Περιθώριο δέκα χρόνων με στόχο την κυριαρχία», γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Προσθέτει, δε, ότι ο Γάλλος πρόεδρος θέλει «να καταφέρει να μπει σε νέα τροχιά η Ευρώπη» και ότι έστειλε το μήνυμα «από εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. Από την Ακρόπολη της Αθήνας».

Το ιταλικό πρακτορείο υπογραμμίζει τη μεγάλη επισημότητα της ομιλίας του Μακρόν, στην Πνύκα, με κύριο περιεχόμενο την επανίδρυση της Ευρώπης. Μια Ευρώπη «η οποία σημαδεύθηκε από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και τείνει να κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της».

«Ο Μακρόν λέει στον Τσίπρα: να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί» τιτλοφορεί το άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. Προσθέτει, δε, ότι ο γάλλος πρόεδρος ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην προβάλει νέες απαιτήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και ότι ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Γίνεται επίσης αναφορά στην δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «η ελληνική κρίση ήταν και ευρωπαϊκή, και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα αποτελέσει και την οριστική λήξη της κρίσης για όλη την Ευρώπη».

«Στην Αθήνα, ο Μακρόν ξυπνά την Ευρώπη» γράφει, τέλος, η εφημερίδα Il Foglio. Προσθέτει ότι ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να στείλει το μήνυμα αισιοδοξίας του, προς τους λαούς της Ευρώπης, ώστε να ξαναρχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο κοινό όραμα και σχέδιο.

Διότι «η δημοκρατική επανίδρυση, θα πρέπει να ξεκινήσει, ακριβώς, από εκεί όπου το ευρωπαϊκό σχέδιο δοκιμάσθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο». Σε ότι αφορά το οικονομικό πεδίο, η Il Foglio αναφέρει ότι «η Γαλλία, η οποία αντιπροσωπεύει το 10% των άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, δεν εννοεί να αφήσει ελεύθερο πεδίο δράσης στις κινεζικές και γερμανικές επιχειρήσεις».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)via http://ift.tt/2gQXSNc

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.