Ινδία: Νέο εγχώριο σύστημα για την αντιμετώπιση ναρκοπεδίων

Το σύστημα trawl είναι ικανό να αντιμετωπίσει μια σειρά από ποικίλες νάρκες και έτσι να βοηθήσει τις μηχανικές δυνάμεις του Ινδικού Στρατού να προχωρήσουν με ασφάλεια στην αντιμετώπιση των ναρκοπεδίων σε περίπτωση πολέμου.
Ο σημαντικότερος στόχος της προσπάθειας της Ινδίας για ανάπτυξη εγχώριων συστημάτων άμυνας, ο κρατικός οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) έχει σχεδιάσει και αναπτύξει με επιτυχία ένα νέο οπλικό σύστημα που έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μία ασφαλή λωρίδα διέλευσης κατευθείαν μέσω των ναρκοπεδίων και στις ζώνες μάχης.

 

Το σύστημα trawl ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμές του σε περιβάλλον μάχης  σε συνεργασία με την HEMRL Pune, η οποία απέδειξε την επιβιωσιμότητα του εξοπλισμού, σε μια σειρά από εκρήξεις . Το  πρωτότυπο του συστήματος trawl βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και θα είναι σύντομα έτοιμο για τη διεξαγωγή δοκιμών  από το στρατό “, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Η ανάπτυξη τoυ νέου συστήματος από την DRDO αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που έχει  η χώρα για την ανάπτυξη του εγχώριου τομέα για την παραγωγή οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Make in India» και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ξένου συναλλάγματος για τη χώρα. Το 2015, η ινδική κυβέρνηση είχε εγκρίνει την αγορά 120 συστημάτων trawl για την χρήση τους από τα άρματα μάχης  T-90 & T 72 για περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις εγκριθεί από τον ινδικό στρατό, το σύστημα trawl θα κατασκευαστεί από την κρατική εταιρεία BEL με την τεχνολογική υποστήριξη της DRDO.

The post Ινδία: Νέο εγχώριο σύστημα για την αντιμετώπιση ναρκοπεδίων appeared first on Think News.via http://ift.tt/2x9OauR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.