«Σάρωσαν» τον Λίβανο τα Ισραηλινά Αεροσκάφη

Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν σε αρκετά χαμηλό ύψος στην πόλη Σαΐντα στον νότιο Λίβανο την Κυριακή, σπάζοντας αρκετές φορές το φράγμα του ήχου και προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε οικήματα (σπασμένα παράθυρα) και σείωντας κυριολεκτικά ολόκληρα κτίρια.

Ισραηλινά αεροπλάνα σύμφωνα με λιβανικά μέσα ενημέρωσης μπαίνουν τακτικά στον αεροπορικό χώρο του Λιβάνου, αλλά σπάνια πετούν τόσο χαμηλά.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προχώρησε σε καμία ακόμη ανακοίνωση για το θέμα.

Έχει αυξηθεί η αντιπαράθεση μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ,ιδιαίτερα μετά την ένοπλη τους σύρραξη στον πόλεμο του 2006.

Η Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις προοπτικές μιας άλλης επικείμενης σύγκρουσης, αλλά προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να λάβει χώρα στο ισραηλινό έδαφος και δήλωσε ότι οι ρουκέτες της θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους οπουδήποτε στο Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της αεροπορίας του Ισραήλ δήλωσε ότι σε πιθανό μελλοντικό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ θα χρησιμοποιήσει θα έχει στην διάθεση του ολόκληρη την δύναμη της Ισραηλινής Αεροπορίας.
Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ το 2006 είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 Λιβανέζοι στρατιωτικοί και άμαχοι, και 160 Ισραηλινοί στρατιώτες.

The post «Σάρωσαν» τον Λίβανο τα Ισραηλινά Αεροσκάφη appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wQKdfz

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.