Νέες Κορβέτες για το Γερμανικό Ναυτικό

Το γερμανικό ναυτικό αναμένεται να αποκτήσει πέντε νέες κορβέτες της κλάσης Braunschweig σε συνεργασία εγχώριων ναυπηγείων σε συμφωνία που θα υπερβεί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας αυτή την εβδομάδα.

Το γερμανικό κοινοβούλιο, ενέκρινε κεφάλαια για τα πέντε νέα πλοία τον Ιούνιο, μετά την αρχική ανάθεση των πέντε πρώτων πλοίων  της κλάσης Braunschweig μεταξύ 2008 και 2013. Μετά τη διαμαρτυρία των German Naval Yards, οι δικηγόροι της κυβέρνησης τον Ιούλιο αποσαφήνισαν την υπόθεση και τελικά και  οι τρεις εταιρείες  θα συμπεριληφθούν στην κοινοπραξία, με την ονομασία Arge K130.

Τα νέα πλοία πρόκειται να παραδοθούν στο γερμανικό ναυτικό μέχρι το 2025, δήλωσαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι τα σκάφη «χρειάζονται επειγόντως» για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Βερολίνου στο ΝΑΤΟ.

Οι προγραμματισμένες τροποποιήσεις που θα γίνουν στα πλοία περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά εκκένωσης του πληρώματος σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ζωής στη Θάλασσα και βελτίωση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλεια των πλοίων, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου άμυνας.

Τα όπλα των κορβετών περιλαμβάνουν ένα κύριο πυροβόλο 76 χιλιοστών, πύραυλοι επιφανείας-αέρος και πυραύλους εναντίον στόχων επιφάνειας. Ένας διαγωνισμός  για ένα αεροσκάφος αναγνώρισης  και επιτήρησης που θα τοποθετηθεί στα πλοία συνεχίζεται.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen κατηγορήθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης για την επιδίωξη της ένταξής των επιπλέον σκαφών παρά τις κριτικές ότι η προβλεπόμενη συμφωνία θα είναι άσκοπα δαπανηρή και θα περιλαμβάνει δυσμενείς επιπτώσειςγια την κυβέρνηση.

The post Νέες Κορβέτες για το Γερμανικό Ναυτικό appeared first on Think News.via http://ift.tt/2x3yEBE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.