Έτοιμοι να ξεκινήσουν νέο διπλωματικό διάλογο Ρωσία και ΗΠΑ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αλλά η βελτίωση των διμερών σχέσεων θα είναι δύσκολη, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ, Thomas Greminger, δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος ώστε να βοηθήσει στην βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

Το Ρωσικό υπουργείο σημείωσε ότι η επικοινωνιακή πολιτική των ΗΠΑ περιπλέκει τόσο τη βελτίωση των διμερών σχέσεών όσο και την εκπλήρωση των καθηκόντων του ΟΑΣΕ και κάλεσε τον Greminger να λάβει υπόψη το προαναφερόμενο γεγονός κατά την εφαρμογή της πρωτοβουλίας του.

“Βλέπουμε με ιδιαίτερη θετική άποψη και υποστηρίζουμε πάντα τη χρήση του ΟΑΣΕ ως πλατφόρμα για εποικοδομητικό διάλογο, αναζήτηση συμβιβαστικών  λύσεων  στα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή”, τόνισε επίσης το ρωσικό υπουργείο, χαιρετίζοντας την πρόθεση του Greminger να συμβάλει στη βελτίωση της ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης “στον ΟΑΣΕ.

Πιο πρόσφατα, οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αυξήθηκαν μετά τις περικοπές του επιτρεπόμενου διπλωματικού προσωπικού. Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η διπλωματική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία θα μειωθεί κατά 755 άτομα μετά την μείωση του αριθμού των διπλωματικών υπαλλήλων που διαθέτει η Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες . Σε απάντηση, στις 31 Αυγούστου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει η Μόσχα να κλείσει το Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο και δύο άλλες διπλωματικές οντότητες στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

The post Έτοιμοι να ξεκινήσουν νέο διπλωματικό διάλογο Ρωσία και ΗΠΑ appeared first on Think News.via http://ift.tt/2eLO5Ur

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.