Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει: Στις... παραλίες κοιμούνται οι εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη


Με μεγάλα προβλήματα χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, για χιλιάδες μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς.
Όπως καταγγέλλει το Π.Α.ΜΕ., στο νησί της Σαντορίνης, δεκάδες αναπληρωτές δάσκαλοι, που προσλήφθηκαν πριν από λίγες ημέρες, δεν έχουν πού να μείνουν. Μάλιστα, τονίζεται ότι πολλοί από αυτούς κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν.
«Είναι πραγματικά απαράδεκτο! Μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες ανεργίας, εκατοντάδες αναπληρωτές φτάνουν αυτές τις μέρες στα διάφορα νησιά και πρέπει να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα στέγασης και σίτισης, με δεδομένη την οικονομική εξαθλίωσή τους.
Με τα δεδομένα αυτά έφτασαν και στη Σαντορίνη οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές και εκεί αντιμετώπισαν μια απαράδεκτη κατάσταση. Σε ένα νησί που "βούλιαξε" από τον τουρισμό, οι συνάδελφοι δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά και ως τότε....) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό! Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;
Ανάλογα προβλήματα συναντούν και σε άλλα νησιά, π.χ. Μύκονο κλπ. αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή: edupame.gr


via http://ift.tt/2y0f078

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.