Σε νέα αφετηρία, με υψηλού επιπέδου προοπτικές οι ελληνοκινεζικές σχέσεις, λέει ο Κινέζος πρωθυπουργός

Κίνα και Ελλάδα βρίσκονται σήμερα σε μια νέα αφετηρία με υψηλού επιπέδου προοπτικές για το μέλλον αναφέρει ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε συγχαρητήριο μήνυμα του για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, το οποίο διάβασε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Zou Xiaoli στην τελετή εγκαινίων.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας επισημαίνει ότι η πρώτη φορά που η χώρα του ήταν τιμώμενη στη ΔΕΘ ήταν το 1998 και αυτό αποτέλεσε μια «γέφυρα» για την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών με την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ χαρακτηρίζει «ορόσημο» το γεγονός ότι και φέτος είναι τιμώμενη.

Μετά από 19 χρόνια έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος και μετά τους εξαιρετικούς καρπούς από της επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ανοίγονται νέες μεγάλες προοπτικές για τις σχέσεις των δύο χωρών και την ευημερία των δύο λαών, τονίζει ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Ο Οργανισμός Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας ενισχύει την ανάπτυξη ελληνοκινεζικών εμπορικών συναλλαγών και, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το απόγευμα υπογράφτηκαν μνημόνια συνεργασίας κινεζικών εταιριών με Έλληνες επιχειρηματίες, στο περίπτερο της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των αεροδρομίων και των λιμανιών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)via http://ift.tt/2xl8z1q

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.