Ως απόλυτος Σουλτάνος μίλησε ο Ερντογάν στην Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας

Σε ομιλία του ενώπιον αρχηγών κρατών και εκπροσώπων από κυρίως μουσουλμανικές χώρες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο την Κυριακή να ενωθούν ενάντια στις διάφορες περιφερειακές κρίσεις και προκλήσεις.

Μιλώντας στη σύνοδο Κορυφής για την Επιστήμη και Τεχνολογία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Astana, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να τερματίσουν τις διώξεις που βιώνουν οι μουσουλμάνοι Rohingya στη Μιανμάρ.

Από τις 25 Αυγούστου, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στο Μπαγκλαντές για να αποφύγουν τη βία και την καταστολή εν μέσω της βίαιης καταστολής του στρατού προς τους αντάρτες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Εκατοντάδες πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες περισσότεροι έχουν τραυματιστεί, καθώς τα χωριά και οι οικισμοί των Rohingya έχουν πυρποληθεί.

“Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις της Μυανμάρ και του Μπαγκλαντές για να ξεπεράσουμε το συνεχιζόμενο ανθρωπιστικό δράμα στην περιοχή. Έχουμε διαβιβάσει στην κυβέρνηση του Μπανγκλαντές την προσφορά βοήθειας και εξέφρασε την προσδοκία μας να δοθεί η απαραίτητη διευκόλυνση στους μουσουλμάνους που καταφεύγουν στο έδαφός της ώστε να σώζονται από την καταστολή και τις δολοφονίες “, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οργανισμοί, ειδικότερα οι μουσουλμανικές χώρες, πρέπει να αγωνιστούν μαζί με όλα τα μέσα για να σταματήσουν αυτή η βαρβαρότητα.

Ο Ερντογάν έθιξε επίσης το θέμα για των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των χωρών του Κόλπου και τις εντάσεις στην Ιερουσαλήμ. «Αυτό που χρειάζεται ο μουσουλμανικός κόσμος σε αυτή την περίοδο δεν είναι η οργή, αλλά η ενότητα και η αλληλεγγύη.» Η κρίση στην περιοχή του Κόλπου μας έχει εκνευρίσει και διαχωρίσει βαθιά και θέλουμε να επιλυθεί το συντομότερο η κρίση αυτή. “, δήλωσε ο Erdoğan.

Τόνισε επίσης ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιτρέψουν στους πολίτες τους να επωφεληθούν από τα οφέλη του Διαδικτύου παρέχοντας τους την απαραίτητη προστασία και παρά τους κινδύνους που αυτό μπορεί να κρύβει , ιδίως όσον αφορά την χρήση του από τρομοκρατικές οργανώσεις και αντι-ισλαμικές ομάδες.

The post Ως απόλυτος Σουλτάνος μίλησε ο Ερντογάν στην Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2eWXnAG

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.