Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση κοντά σε γήπεδο κρίκετ – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, κοντά σ’ ένα γήπεδο του κρίκετ στην Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας. 

Η έκρηξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του αφγανικού πρωταθλήματος κρίκετ, ενός από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στη χώρα. 

Μία ανακοίνωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ισλαμικού Κράτους, Αμάκ, ανέφερε ότι μαχητές της οργάνωσης πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ, ωστόσο δεν έγινε αμέσως γνωστό αν το δημοσίευμα αναφερόταν στο ίδιο περιστατικό. 

«Με τη θυσία τους, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τον δράστη να φθάσει μέχρι το πλήθος (σ.σ.: στο εσωτερικό του γηπέδου) και να προκαλέσει μια καταστροφή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μπασίρ Μουτζάχιντ.

The post Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση κοντά σε γήπεδο κρίκετ – Τουλάχιστον τρεις νεκροί appeared first on Think News.via http://ift.tt/2wZsYpZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.