Ιταλία: Καραμπινιέροι «φέρεται» να βίασαν Αμερικανίδες τουρίστριες

Ο εισαγγελέας της Φλωρεντίας την Παρασκευή εξέτασε τους ισχυρισμούς δύο φοιτητριών από τις Η.Π.Α. ότι βιάστηκαν από άντρες των καραμπινιέρων που τις συνόδευσαν στο σπίτι τους μέσα σε περιπολικό μετά από νυχτερινή διασκέδασης, ισχυρισμούς που το στέιτ ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ δήλωσε ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη.

Οι ιταλικές αρχές δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί των φοιτητριών αμφισβητήθηκαν από τους εισαγγελείς για αρκετές ώρες το βράδυ της Πέμπτης . Οι γυναίκες κατηγόρησαν τους αξιωματικούς ότι τις βίασαν νωρίς την Πέμπτη το πρωί στο κτίριο των διαμερισμάτων τους.

Η Ιταλία έχει δύο κύριες αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν τους δρόμους της -την δύναμη των Καραμπινιέρων, οι οποίοι είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, και την αστυνομία του κράτους, η οποία αναφέρεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι δύο αστυνομικοί θα ανασταλούν αμέσως από την ενεργώ δράση αν υποβληθούν κατηγορίες εναντίον τους.

“Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά υπάρχει κάποια βάση όσον αφορά τους ισχυρισμούς”, δήλωσε η υπουργός Roberta Pinotti το βράδυ της Παρασκευής σε φόρουμ για θέματα γυναικών στο Μιλάνο. “Η κατηγορία για βιασμό είναι πάντα κάτι σοβαρό, αλλά έχει πρωτοφανή βαρύτητα, αν αυτό διαπράττεται από άντρες των Καραμπινιέρων που φοράνε την
υπηρεσιακή τους στολή επειδή με αυτόν τον τρόπο διαπράττεται ύβρις εναντίων όσων αυτήν πρεσβεύει.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τρία περιπολικά αυτοκίνητα πήγαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για να ερευνήσουν μία καταγγελία, ενώ τα δύο περιπολικά αποχώρησαν το τρίτο παρέμεινε. Οι γυναίκες, οι οποίες δήλωσαν ότι πέρασαν το βράδυ τους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δήλωσαν στις αρχές ότι οι αξιωματικοί τις οδήγησαν στο κτίριο των διαμερισμάτων τους και τις βίασαν.

Ειδησεογραφικές αναφορές δηλώνουν ότι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι είδαν τις γυναίκες να εισέρχονται στο περιπολικό .

Ο γενικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Φλωρεντία συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φλωρεντίας την Παρασκευή το πρωί σχετικά με την υπόθεση, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη αρνήθηκε να σχολιάσει “λόγω της ευαίσθητης φύσης αυτής της υπόθεσης και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των εμπλεκομένων”.

Οι γυναίκες φέρεται να έφτασαν στη Φλωρεντία πριν από αρκετούς μήνες για να σπουδάσουν ιταλικά σε ένα ινστιτούτο γλωσσών.

Η Φλωρεντία, με πολλά μουσεία και εκκλησίες γεμάτα αριστουργήματα της Αναγέννησης, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πολλούς Αμερικανούς, ιδιαίτερα φοιτητές.

Μια άλλη σοβαρή υπόθεση εγκληματικής φύσεως αφορούσε τη δολοφονία της Αμερικανίδας Ashley Olsen στο διαμέρισμά της τον Ιανουάριο του 2016.

The post Ιταλία: Καραμπινιέροι «φέρεται» να βίασαν Αμερικανίδες τουρίστριες appeared first on Think News.via http://ift.tt/2gP43xN

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.