Μάνα άφησε τα τέσσερα παιδιά της ηλικίας από 6 μέχρι 12 μόνα στο σπίτι και πήγε 11ήμερο ταξίδι στη Γερμανία

Τέσσερα παιδιά από την Αϊόβα βρέθηκαν μόνα στο σπίτι τους την περασμένη εβδομάδα όταν η μητέρα τους τα άφησε ολομόναχα για να πάει ταξίδι για 11 ημέρες στη Γερμανία.

Η αστυνομία της Αϊόβα διεξήγαγε έλεγχο στο σπίτι της Erin Lee Macke στις 21 Σεπτεμβρίου, αφού ενημερώθηκε ότι τα παιδιά της – τα 12χρονά δίδυμα (ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ένα κορίτσι επτά ετών και ένα 6χρονο κορίτσι – έμειναν μόνα τους.

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά όχι μόνο έμειναν μόνα τους, αλλά ότι υπήρχε και ένα όπλο στο σπίτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Macke άφησε ένα γεμάτο όπλο Glock 9MM πάνω στη συρταριέρα της, δίπλα στα περιοδικά.

Τα παιδιά δήλωσαν στην αστυνομία ότι η μαμά τους είχε φύγει για τη Γερμανία την προηγούμενη μέρα και δεν σχεδίαζε να επιστρέψει πριν την 1η Οκτωβρίου.

Όταν η αστυνομία κάλεσε την Macke στο εξωτερικό, είπε ότι όλες οι babysitters ήταν απασχολημένες, έτσι αποφάσισε να αφήσει τα παιδιά μόνα στο σπίτι.

“Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η Macke δεν είχε κάνει καμία διευθέτηση για την επίβλεψη ή τη φροντίδα των ανηλίκων από ενήλικα ενόσω έλειπε,” ανέφερε το αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία είπε στην Macke ότι ήταν απαράδεκτη και την διέταξε να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι της.

Όμως, διέκοψε το ταξίδι της μόνο για τέσσερις ημέρες, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης. Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί και κατηγορήθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για διάθεση πυροβόλου όπλου σε άτομο ηλικίας κάτω των 21 ετών.

“Δεν έχω ακούσει ποτέ πριν κάτι τέτοιο,” δήλωσε ο αστυνομικός Tyler Tompkins στο KCCI. “Έχουμε ακούσει για γονείς που αφήνουν μόνα τα παιδιά τους για κάποιες ώρες ή το βράδυ, αλλά αυτό, ένας γονιός να φεύγει απ’ τη χώρα και να αφήνει τα παιδιά του μόνα τους, δεν το έχω ξανακούσει ποτέ.”

Δεν είναι σαφές γιατί ταξίδεψε η Macke στη Γερμανία, αλλά στο τέλος του Σεπτεμβρίου γίνεται το ετήσιο φεστιβάλ Oktoberfest που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο. Το φετινό Oktoberfest, ένα φεστιβάλ μπύρας που διαρκεί δύο εβδομάδες, ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 3 Οκτωβρίου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το λογαριασμό της Macke’s στο Instagram δείχνουν την περιοδεία της στη Βαυαρία.

Σε μια φωτογραφία, η Macke στέκεται ανέμελα δίπλα στον ποταμό Δούναβη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της.

Το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Αϊόβα πήρε την επιμέλεια των παιδιών της και από τότε έχουν δοθεί για φιλοξενία σε συγγενείς. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι με μέλη της οικογένειας ενώ τα δύο μικρότερα είναι μαζί με τον πατέρα τους.

Δημόσια αρχεία δείχνουν ότι η Macke υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον πρώην σύζυγό της, Matthew, το 2013.

Η Macke είναι στη φυλακή του Polk County και το ποσό της εγγύησης ανέρχεται στα $9,000.

Ένας δικαστής απαγόρευσε στην Macke να επικοινωνεί με τα παιδιά της. Το δικαστήριο θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου.


via http://ift.tt/2fxx00A

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.