Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από βομβιστική επίθεση

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε επίθεση που σημειώθηκε στην αγορά μουσικής της Χοστ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Μια βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση, μέσω κινητού τηλεφώνου, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 14 σε μια αγορά» της πόλης Χοστ, είπε ο Φαϊζουλάχ Χαϊράτ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η έκρηση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, την ώρα που πλήθος ανθρώπωνείχαν συγκεντρωθεί για να αγοράσουν και να κατεβάσουν στα κινητά τηλέφωνά τους και σε άλλες συσκευές τραγούδια και βίντεο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η περιοχή αυτή πάντως, στα σύνορα με το Πακιστάν, θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν. Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν και στο παρελθόν εξαπολύσει επιθέσεις σε καταστήματα και αγορές μουσικής και βίντεο, δύο είδη ψυχαγωγίας που είχαν απαγορεύσει σε όλους τους Αφγανούς την εποχή που είχαν καταλάβει την εξουσία (1996-2001).

 

The post Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από βομβιστική επίθεση appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xd2LWK

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.