Πρεμιέρα GoT: Κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και βρίσκεται σε τροχιά εκτόξευσης

16,1 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ είδαν, την πρεμιέρα του έβδομου και προτελευταίου κύκλου του Game of Thrones, σε όλες τις πλατφόρμες της ΗΒΟ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μεταδίδουν τις επαναλήψεις και του DVR. Είναι το επεισόδιο που οι συνδρομητές της Nova ειδαν  ταυτόχρονα με το αμερικανικό κοινό στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16 Ιουλίου.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που είδαν φέτος την πρεμιέρα είναι κατά 50% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περυσινό, παρά το γεγονός ότι η έναρξη ενός κύκλου της πασίγνωστης σειράς γίνεται για πρώτη φορά καλοκαίρι, εποχή που ο αριθμός των τηλεθεατών μειώνεται σε σχέση με την Άνοιξη. Για αυτό και τα σημαντικότερα δίκτυα μεταδίδουν το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο.

Το ωριαίο επεισόδιο με τον τίτλο «Dragonstone» εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε αλλά και το ρεκόρ τηλεθέασης, ενέπνευσε 2,4 εκατομμύρια tweets και σύμφωνα με το Twitter, πρόκειται για το πιο …τουιταρισμένο επεισόδιο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώτος κύκλος της διάσημης σειράς είχε κατά μέσο όρο επεισοδίου 3,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ ενώ ο 6ος κύκλος είχε μέσο όρο 25 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο. Αυτή η εκτοξευμένη πορεία δημιουργεί ένα σημαντικό ερώτημα: Αν το πρώτο επεισόδιο του προτελευταίου 7ου κύκλου «έγραψε» τον αριθμό των 16 εκατομμυρίων τηλεθεατών, που θα φτάσει στο τέλος της η πασίγνωστη σειρά;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.