Στεγνό «καθάρισμα» στη Μοσούλη: Πετάνε τζιχαντιστές από γκρεμό και τους γαζώνουν (βίντεο)

Σοκάρουν οι σκηνές στρατιωτών να πετάνε από γκρεμό τζιχαντιστή και να τον γαζώνουν, με την κυβέρνηση του Ιράκ να διερευνά το βίντεο και να υπόσχεται να τους τιμωρήσει αν επαληθευτεί η αυθεντικότητά του.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους είναι τρομοκρατημένος ενώ δέχεται χτυπήματα από τους στρατιώτες πριν τον πετάξουν από τον γκρεμό όπου φαίνεται το σώμα ενός άλλου ανθρώπου. Η μέθοδος εκτέλεσης θυμίζει αυτές του Ισλαμικού Κράτους που είναι διαβόητο για τις δολοφονίες όσων θεωρεί ενόχους για ομοφυλοφιλία με τον ίδιο τρόπο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι αν αποδειχθεί η γνησιότητα του σοκαριστικού βίντεο, που φέρεται να τραβήχθηκε πρόσφατα στην απελευθερωμένη Μοσούλη, θα τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στρατιώτες.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι στρατεύματα του Ιράκ είναι ένοχα για βασανιστήρια και εκτελέσεις στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο Falah Aziz ισχυρίστηκε ότι είχε αποκεφαλίσει 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τόνισε ότι του ήταν πολύ εύκολο να το κάνει.

Το σοκαριστικό βίντεο έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ενός συνασπισμού ιρακινών δυνάμεων που ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη Μοσούλη, την πόλη στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το χαλιφάτο το 2014.

Συνεχίζονται ωστόσο οι μάχες μικρής κλίμακας μέσα στην Παλιά Πόλη, με άγνωστο αριθμό στρατευμάτων του Ισλαμικού Κράτους, ίσως και εκατοντάδες, να κρύβονται στη Μοσούλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ +18

pentapostagma.gr

The post Στεγνό «καθάρισμα» στη Μοσούλη: Πετάνε τζιχαντιστές από γκρεμό και τους γαζώνουν (βίντεο) appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.