Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Ουκρανία για τη βοήθεια προς τους δημοκρατικούς κατά τις προεδρικές εκλογές

© RIA Novosti / Press-υπηρεσία του Προέδρου της Ουκρανίας Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και η υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό κόμμα, Χίλαρι Κλίντον, κατά την διάρκεια συνάντησης  τους στην Νέα Υόρκη. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 11 Ιουλίου – RIA Novosti. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Ουκρανία παρενέβη στην  προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016, γράφει η Washington Times [1].

‘Αν ψάχνετε για ένα παράδειγμα εκστρατείας που συντονίζεται από  ξένο κράτος ή μια ξένη πηγή αρκεί να δώσετε προσοχή στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος που πραγματικά συνεργάστηκε με την Πρεσβεία της Ουκρανίας σε αναζήτηση συμβιβαστικών αποδείξεων για τους αντιπάλους του, ‘ δήλωσε η  πρώτη  αναπληρώτρια  γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Sara Sanders σε καθημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με αυτήν, η συνεργασία της επιτροπής με την Ουκρανία » είναι καλά τεκμηριωμένη». Αυτό δεν είναι απλά μια κατηγορία, αλλά  «αναλαμβάνονται δράσεις, που καταγράφονται  πάνω στο   χαρτί», σημείωσε η Σάντερς.

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας απέρριψε τις  δηλώσεις της Sanders, αφού σημείωσε ότι το Κίεβο δεν έλαβε μέρος κάποιου  κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τελευταία έκδοση του Politico σχετικά με τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 η κυβέρνηση της Ουκρανίας προσπάθησε να βοηθήσει  τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος  των ΗΠΑ ,  Χίλαρι Κλίντον και να υπονομεύσει τις θέσεις του αντιπάλου της – Trump. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι μαζί με τους βοηθούς της  Κλίντον έψαχναν για πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τον  Trump  και τους συμβούλους του.

References  Washington Times
   ( http://ift.tt/2t0sEsa )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Ουκρανία για τη βοήθεια προς τους δημοκρατικούς κατά τις προεδρικές εκλογές appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.