«Πρωτοπόρος» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΤην εργοδοσία της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την… πρωτοπόρα στάση της στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας.
 Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων της σε πολλές περιοχές, όπως Ωρωπός, Ν. Μάκρη, όλες τις Κυριακές. Είναι χαρακτηριστικό πως – παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων και εξυπηρετώντας τους μεταξύ των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ανταγωνισμούς- η εργοδοσία της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ το προηγούμενο διάστημα βγήκε στα κεραμίδια δηλώνοντας «καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32».
Επί του πρακτέου, όμως, όπως καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι, «όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν άφησε αντεργατικό νόμο που να μην αξιοποιήσει, 4ωρα, 3ήμερα, ΕΣΠΑ – VOUCHER, συμβάσεις έργου ή δανεισμού με εργολάβους (συνεργεία καθαρισμού, αποθήκες), σμπαράλιασμα προγραμμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις».
Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επιτίθεται με αγριότητα στα δικαιώματα των υπαλλήλων, όπως στην ανάγκη για ξεκούραση, για σταθερή εργασία, για κυριακάτικη αργία. Απαιτεί από τους υπαλλήλους της να θυσιάσουν όλα τους τα δικαιώματα για να αυξήσει υπέρ το δέον τα κέρδη της.
Ωστόσο, οι εμποροϋπάλληλοι, ο κόσμος της εργασίας στέλνει μήνυμα προς το κεφάλαιο, με αφορμή την 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η ΟΙΥΕ, για τις 16 Ιούλη: «Φτάνει πια! Λέμε όχι στην εκμετάλλευση. Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.