Δικαίωση για τρεις απολυθείσες από το Ράδιο Κρήτη

Μετά από δύο χρόνια συνεχών προσπαθειών και αγώνων, ήρθε η δικαίωση για τις τρεις απολυθείσες από το Ράδιο Κρήτη, το 2015 (δείτε ΕΔΩ), οι οποίες διεκδικούσαν μη καταβληθέντα ποσά επιδομάτων αδείας και δώρων, που ο εργοδότης τους, μονομερώς, τους είχε στερήσει από το 2012.
Παρότι πρωτόδικα το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την Ελένη Βασιλάκη, την Ασπασία Μπερδιάκη και την Γεωργία Ξυπάκη, ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Κρήτη -κι ενώ είχε υποσχεθεί πως θα τους καταβάλει τα ποσά που όφειλε-εντέλει υπαναχώρησε και άσκησε έφεση.
Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως ο εν λόγω εργοδότης προέβη και σε μια πρωτοφανή.. στα χρονικά των ΜΜΕ της Κρήτης κίνηση κάνοντας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στις συναδέλφους επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν δικαστικά τα δικαιώματα τους.
Η Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (EΣΗΕΠΗΝ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, το συμπέρασμα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι πως η διαρκής πάλη και η συναδελφική αλληλεγγύη, μπορούν να αντιπαλέψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και να οδηγήσουν στην επικράτηση του δικαίου και των κανόνων που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις.


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.