Άρθρο του Πούτιν που αφορά και την Ελλάδα – Το μήνυμα του «Τσάρου» για αυτά που γίνονται – ΒΙΝΤΕΟ

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, γνωστός για την απεμπλοκή του από το κομμουνιστικό παρελθόν της Ρωσίας, επέκρινε σε άρθρο του, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, μία ημέρα πριν την σύνοδο της G-20 στο Αμβούργο, τον εμπορικό προστατευτισμό της Νέας Τάξης, ο οποίος θυμίζει αριστερόστροφες πρακτικές του παρελθόντος και εμποδίζει και την Ελλάδα να συνάψει ωφέλιμες εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία.

Στάθηκε κυρίως στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση εναντίον της χώρας του, θεωρώντας ότι αποτελούν ένα είδος κεκαλυμμένου προστατευτισμού.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει εναντίον της Μόσχας οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης «δεν στερούνται μόνο προοπτικής, αλλά είναι αντίθετες στις αρχές της G-20 για την συνεργασία προς το συμφέρον όλων των χωρών του κόσμου», αναφέρει ο Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο «Τσάρος» είναι ένθερμος υποστηρικτής μίας πολυκεντρικής παγκόσμιας σκακιέρας, όπου βάσει των αρχών των αμοιβαίων συμφερόντων και της ελεύθερης αγοράς με κανόνες και όρους, οι πιο άξιοι θα επικρατούν και όχι τα κράτη, τα οποία διέπονται από κρατικίστικη νοοτροπία αναζητώντας προστάτες.

«Ο προστατευτισμός εξελίσσεται σε έναν επιχειρηματικό κανόνα και οι μονομερείς κυρώσεις, που αποφασίζονται για πολιτικούς λόγους εις βάρος των επενδύσεων, του εμπορίου και κυρίως της μεταφοράς τεχνολογίας, μετατρέπονται σε μια καλυμμένη μορφή προστατευτισμού» επικρίνει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μόνο οι ανοικτές εμπορικές σχέσεις, που βασίζονται σε ενιαίους κανόνες και πρότυπα μπορούν να ενισχύσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να ενθαρρύνουν την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των κρατών», καταλήγει ο «Τσάρος», δίνοντας ηχηρό μήνυμα στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια, τα οποία θέλουν να καταργήσουν κάθε ελεύθερη μορφή εμπορίου και όλες οι χώρες να εξαρτώνται από ένα κέντρο εξουσίας και διαχείρισης του πλούτου.

Ας δούμε τον Πούτιν εν δράσει στην Ρωσία και τον τρόπο που διαμορφώνει τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τον αριστερόστροφο κρατισμό και ωχαδερφισμό με την όρεξη για δουλειά και προσφορά.

el.gr

The post Άρθρο του Πούτιν που αφορά και την Ελλάδα – Το μήνυμα του «Τσάρου» για αυτά που γίνονται – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.