Τα ρομπότ πέρνουν τη σκυτάλη από τους ανθρώπους στην παραγωγή ΒΙΝΤΕΟ

Τα ρομπότ κυριαρχούν όλο και περισσότερο στη ζωή μας και σε λίγο από βοηθοί θα γίνουν οι κυρίαρχοι.

Εταιρεία πίτσας με ρομπότ φτιάχνει 372 πίτσες και τις παραδίδει σε μια ώρα! Τη στιγμή που ένας έμπειρος πιτσαδόρος μπορεί να κάνει μια τέλεια ζύνη πίτσας σε περίπου 9 δευτερόλεπτα, η ρομποτική εταιρία πίτσας στην Καλιφόρνια παράγει πολύ περισσότερες.

Η Zume Pizza, η οποία ξεκίνησε από την Silicon Valley, έχει σχεδόν πλήρως αυτοματοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής φρέσκιας πίτσας από τη στιγμή της  παραγγελίας  και εξορθολογεί επίσης τη διαδικασία παράδοσης. Εάν ζείτε στο Mountain View της Καλιφόρνια και παραγγείλετε μια πίτσα, θα μπορούσε να είναι στην πόρτα σας σε μόλις τέσσερα λεπτά.

Ενώ υπάρχουν άλλες πίτσες που κατασκευάζονται επίσης με μηχανή, το Zume είναι αξιοσημείωτο γιατί κάνει φρέσκια, κατά παραγγελία πίτσα με υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία θεωρούνται ότι είναι χειροποίητα ακόμη και αν δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι. Η συν-ιδρυτής της Zume, Τζούλια Κόλινς, έχει ήδη τους Pepe και Giorgio, δύο ρομπότ, που βάζουν τη σάλτσα πίτσας στη ζύμη και τη Marta, ένα άλλο ρομπότ, που απλώνει τη σάλτσα. Ο Bruno, ένας ρομποτικός βραχίονας, βάζει την πίτσα στο φούρνο. Η ζύμη γίνεται ακόμα από ανθρώπους. Αλλά τώρα που η εταιρία Zume έχει το doughbot (ζυμαρορομπότ), όπως το αποκαλούν, αυτό σημαίνει ότι το μόνο μέρος της διαδικασίας της συναρμολόγησης πίτσας που απαιτεί μια ανθρώπινη πινελιά είναι οι επικαλύψεις.

 

Ζούμε σε μια εποχή που προχωράει τόσο γρήγορα η τεχνολογία, ώστε έχουμε σταματήσει να δίνουμε προσοχή σε όλες αυτές τις αλλαγές. Μετά από εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από την Amazon, την Google και άλλους για να προωθήσουν την τεχνολογία ρομπότ, πρόκειται να μοιραστούμε αυτόν τον πλανήτη και την καθημερινότητά μας με bots όλων των ειδών.

Η Siri από την Apple αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους ως πρόσωπο, η Alexa της Amazon και η Cortana της Microsoft έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της. Ο Tesla ξεκίνησε την επανάσταση με το αυτοκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, ακολουθούμενος από κάθε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Γη. Σε λίγο τα ρομπότ θα κυριαρχούν σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
el.gr

The post Τα ρομπότ πέρνουν τη σκυτάλη από τους ανθρώπους στην παραγωγή ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.