Η Πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι δεν είναι ‘ο άνθρωπος των Αμερικανών’

© AFP 2017 / PEDJA MILOSAVLJEVIC Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabich. Φωτογραφία αρχείου
Βελιγράδι, 1η  Ιουλίου – RIA Novosti. Η  Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα  Brnabich δήλωσε σε συνέντευξή της στο RIA Novosti ότι, παρά τη μακροχρόνια εργασία της στις οργανώσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, δεν είναι ‘ο άνθρωπος των Αμερικάνων’.

Την Παρασκευή, η   Brnabich πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση της Σερβικής κυβέρνησης ως πλήρης πρόεδρος , αφού εξελέγη από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της δημοκρατίας την προηγούμενη μέρα.

«Δεν είμαι ούτε ο άνθρωπος των Ρώσων  ούτε ο  άνθρωπος των Αμερικανών, είμαι η  πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σερβίας και αφιερωμένη  εντελώς αποκλειστικά στην  ευημερία της Σερβίας και των πολιτών της · με αυτή την έννοια σέβομαι και την μια και την άλλη πλευρά ( και την Ρωσία και την Αμερική). Σέβομαι επίσης την ΕΕ ως στρατηγικό εταίρο ‘- ανέφερε ο  Brnabich στο πρακτορείο.

Εξέφρασε την εκτίμηση της  στον πρώην πρωθυπουργό και τον σημερινό πρόεδρο της Σερβίας Αλέξανδρο Βούτσιτς για «τη φιλία με την Κίνα από την οποία έχουμε όλο και περισσότερους επενδυτές» και επίσης για το άνοιγμα διαλόγου και ένα νέο στάδιο συνεργασίας με την Ινδία και ‘ τις απόλυτα φιλικές σχέσεις, ακόμη ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο με τα  ΗΑΕ.
«Είμαι το πρόσωπο που έχει επιλεγεί να εργαστεί  για τη Σερβία» – τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η  Brnabich έχει τη φήμη της πολιτικού  υπέρ των Δυτικών , ενώ ταυτόχρονα δεν είναι μέλος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος. Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 στο Βελιγράδι. Έλαβε το δίπλωμα του πανεπιστημίου MBA στο Hull στη Μεγάλη Βρετανία, πάνω από 10 χρόνια δούλεψε με τους διεθνείς οργανισμούς, τους ξένους επενδυτές, τις τοπικές κυβερνήσεις και τις κρατικές υπηρεσίες  της Σερβίας.

Η Brnabich  συνεργάστηκε πολύ με τις Aμερικανικές εταιρίες παροχής συμβουλών που υλοποίησαν έργα στη Σερβία, για  τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Αμερικανική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης (USAID) και για άλλα διεθνή έργα. Της απονεμήθηκε ο τίτλος της
‘Business Lady of  the Year’ στη Σερβία το 2013.
Ασχολήθηκε με τη θέση του υπουργού δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης  από  τον Αύγουστο του 2016.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο μιας συνέντευξης με την Ana Brnabich >> [2]

References  интервью РИА Новости
   ( http://ift.tt/2sdoCrV )  Читайте полный текст интервью с Аной Брнабич >>
   ( http://ift.tt/2sduMbu )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Η Πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι δεν είναι ‘ο άνθρωπος των Αμερικανών’ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.