Συρία: Οργάνωση-σύμμαχος της Αλ Κάιντα ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση με χημικά

Ένοπλη οργάνωση ισλαμιστών κατηγόρησε τον συριακό στρατό ότι χρησιμοποίησε αέριο χλωρίου εναντίον των ανδρών της στη διάρκεια συγκρούσεων ανατολικά της Δαμασκού, κάτι που ο στρατός αμέσως διέψευσε.

Η οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Ράχμαν ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι έπαθαν ασφυξία έπειτα από μια επίθεση στην Αΐν Τάρμα που βρίσκεται στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν από τους ισλαμιστές.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης πηγή του συριακού στρατού αναφέρει ότι η διοίκηση διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

«[Ο στρατός] δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο παρελθόν και δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ποτέ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ επεσήμαναν την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει λάβει υπόψη της την προειδοποίηση που εξέδωσε η Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προς τη Δαμασκό να μην εξαπολύσει επιθέσεις με χημικά όπλα.

Η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν (Λεγεώνα Αλ Ραχμάν) είναι ισλαμιστική οργάνωση που υπάγεται στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και επικεφαλής της είναι ο λιποτάκτης λοχαγός του συριακού στρατού Αμπντ Αλ Νασρ Σμέιρ.

Είναι σύμμαχος της Ταχρίρ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η οργάνωση διακινεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε όπου εικονίζονται άνδρες της να νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

ΠΗΓΗ

The post Συρία: Οργάνωση-σύμμαχος της Αλ Κάιντα ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση με χημικά appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.