Βάλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ και δημιουργήστε ισχυρό κοινό στράτευμα στο Νησί ,για να λυθεί το Κυπριακό .

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και όποιοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν στο ότι , η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία άλλη λύση πέραν της πλήρους προσάρτησης της Κύπρου (και – κυρίως – της κυπριακής ΑΟΖ) στην Τουρκία … μέχρι τότε απλά ¨παίζει καθυστερήσεις ¨

Γιατί η Κύπρος όμως δεν είναι στην συμμαχία του ΝΑΤΟ έχετε αναρωτηθεί ? Τι θα γινόταν άραγε εάν μπει στο ΝΑΤΟ ?

Ποιος δεν την θέλει ;;

Από την άλλη , όποιος παρακολουθεί τα Ελληνοτουρκικά θα έχει δει ότι από την εισβολή στην Κύπρο , ξεκίνησε και η Τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας , μέχρι και σήμερα . Γιατί άραγε?
Εδώ υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει επιτέλους να την δούμε . Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και δεν βοηθάει την Κύπρο όσο πρέπει… κάτι σαν προδοσία δηλαδή ή κοροιδία

Αυτό πάντως έχει καταφέρει η Τουρκία με την προκλητικότητά της όλα αυτά τα χρόνια .

Η CIA από το 1987 σε σχέση με τη στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας , έχει προβλέψει – κάτι που αποτελεί ακόμα και σήμερα πεποίθηση των Αμερικανών – ότι , η Τουρκία θα στρέψει την ζυγαριά υπέρ της ( ειδικά στο Αιγαίο ) , ότι σε περίπτωση Τουρκο- κυπριακής σύρραξης , δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερασπιστεί το Νησί ενώ ,σε περίπτωση Ελληνο-Τουρκικής σύρραξης , θα χάσουμε κάνα δύο νησιά .. όπως π.χ το Καστελόριζο .

Με άλλα λόγια η Τουρκία διατηρεί το ψυχολογικό της πλεονέκτημα σε βάρος από την εισβολή της στην Κύπρο .

Ένα άλλο σημαντικό δεδομένο προέρχεται δυστυχώς από το εσωτερικό της Κύπρου . Σημαντικό Πολιτικό κόμμα προωθεί τα Ρωσικά συμφέροντα στην Κύπρο . Τι σημαίνει αυτό ? ότι ΑΥΤΟ εμποδίζει την Κύπρο να «μπει» στο ΝΑΤΟ .

Ποιο ΝΑΤΟ όμως ? Της Αμερικής που το χρησιμοποιεί για να περιορίσει την Ρωσία ?
Ένα επίσης σημαντικό πιόνι στην σκακιέρα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου … μεταξύ αυτών είναι και η Τουρκία εάν δεν το γνωρίζεται . Τα συμφέροντα όμως της Αγγλίας ( άλλης εγγυήτριας δύναμης ) στο Νησί είναι μεγάλα και θα ισχυροποιηθούν τώρα που πλησίασε την Αμερική , βγαίνοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Με άλλα λόγια , το Κυπριακό θα υπάρχει , όσο θα κοντράρονται τα συμφέροντα Αμερικής Και Ρωσίας πάνω στο Νησί . Από την Κύπρο άλλωστε , εποπτεύεται όλη η Μέση Ανατολή .

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά ;;

Απλά , η λύση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ – μια ενωμένη Κύπρο δηλαδή χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις – βρίσκεται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
Για να μην σας κουράζουμε , με βάση τα ανωτέρω , πρέπει να υλοποιηθούν τρία ( 3) προαπαιτούμενα για να λυθεί προς έκπληξη όλων το Κυπριακό . Τα προαπαιτούμενα αυτά θα δημιουργήσουν μια δυναμική εξελίξεων που θα ανάγει ¨νομοτελειακά ¨ την λύση του ¨γόρδιου δεσμού¨
Απώτερος στόχος και καθοριστικό βήμα είναι , η δημιουργία Ισχυρού αναξάρτητου Τουρκοκυπριακού στρατού στην Κύπρο , πρώτα απ όλα .

Πως όμως θα γίνει αυτό ;

1ον – Το ΝΑΤΟ με την υπάρχουσα μορφή του , ¨δεν βοηθάει ¨ και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του . Θα πρέπει γρήγορα να μετατραπεί ( ήδη γίνεται ) σε ένα οργανισμό ασφαλείας για όλα του τα μέλη … ισόρροπα . Στην νέα του μορφή η Κύπρος πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ΑΜΕΣΑ .

2ον- Να δημιουργηθεί μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Νησί με την συμμετοχή Ελληνο-ισραηλινών και άλλων δυνάμεων , παράλληλα όμως , η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να σταματήσει την άμεση εξάρτηση των βάσεων στο νησί από την επικράτειά της δίχως να δίνει λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

3ον-Να δημιουργηθούν κοινά Τουρκοκυπριακά στρατόπεδα στις περιοχές , Βαρωσίων νεκρής ζώνης και σε μη κατοικήσιμες περιοχές που πρόκειται να επιστραφούν

Όλες οι άλλες λύσεις θα σκοντάφτουν στο ότι η Τουρκία δεν διανοείται να αποσύρει τα στρατευμένα της από το Νησί

Αυτή είναι η πρότασή μας , ¨κάντε την δική σας ¨ εάν συμφωνείται και προωθήστε την .

Κοινοποιείται : Νικόλαο Άγγελο Κοτζιά – ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αθήνα 5-6 Ιουλίου 2017

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
( Τομέας Γεωπολιτικής Ανάλυσης και Γεωστρατηγική )
omada.h.policing@gmail.com

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

The post Βάλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ και δημιουργήστε ισχυρό κοινό στράτευμα στο Νησί ,για να λυθεί το Κυπριακό . appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.