ΣΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας, πραγματοποιήθηκε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας).

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ που επικαλείται νοτιοκορεατικές πηγές.

Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα η Θάλασσα της Ιαπωνίας). Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν, ο οποίος λίγη ώρα μετά την εκτόξευση, συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

thinknews.gr

The post ΣΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.