Διευθυντική τιμωρία στους απολυμένους

Στην εφημερίδα Μακεδονία οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται μέσω προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του διευθυντή σύνταξης επειδή οι λογαριασμοί της επιχείρησης είναι μπλοκαρισμένοι από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο. Στους απολυθέντες όμως όχι μόνο δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα -τουλάχιστον  10 μηνών, αλλά ο διευθυντής φροντίζει ώστε να μην λάβουν ούτε τις δόσεις της αποζημίωσής τους. Η ΕΣΗΕΜΘ, και σε αυτή την περίπτωση, σφυρίζει αδιάφορα “κάνοντας πλάτη” έτσι στην τακτική αυτή.
***
Νέες απολύσεις τεχνικών προανήγγειλε η διοίκηση του Star. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όσοι.. φεύγουν θα προσλαμβάνονται σε εταιρεία παραγωγής του σταθμού. Η Ενωση Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) διαφωνεί και αντιδρά με κινητοποιήσεις. Για απόψε κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Η ΕΤΙΤΑ ζητάει την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης για παράνομες ομαδικές απολύσεις και κατάργηση του τμήματος των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού.
***
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αποκλεισμό της Ομοσπονδίας και των τριών Ενώσεων-μελών της της περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ) από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού και διαφημιστικού χρόνου, σύσταση μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου κλπ».


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.