Ιράκ: Ο στρατός κατατρόπωσε τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη – Απελευθερώθηκε η πόλη

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ορκίστηκαν να «πολεμήσουν μέχρι θανάτου» για να προασπίσουν το τελευταίο τους οχυρό στην παλιά Πόλη της Μοσούλης, εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ ιρακινών δυνάμεων.

«Οι μαχητές δεσμεύονται συλλογικά να πολεμήσουν μέχρι θανάτου στη Μαϊντάν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ AMAQ, αναφερόμενο στη γειτονιά κοντά στην όχθη του ποταμού Τίγρη, που αποτελεί την τελευταία θέση των τζιχαντιστών, την ώρα που διοικητές του ιρακινού στρατού δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα πάρουν πλήρως τον έλεγχο της πόλης από τους τζιχαντστές από στιγμή σε στιγμή.

Δεκάδες στρατιώτες γιόρτασαν ανάμεσα στα ερείπια στις όχθες του ποταμού Τίγρη χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της νίκης. Μερικοί χόρευαν με μουσική που ακουγόταν από ένα φορτηγό και πυροβολούσαν στον αέρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Το κλίμα είναι λιγότερο εορταστικό ανάμεσα στο σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους της Μοσούλης, εκτοπισμένους έπειτα από μήνες μαχών, πολλοί από τους οποίους ζουν σε καταυλισμούς έξω από την πόλη, υπομένοντας και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου.

«Αν δεν υπάρξει ανοικοδόμηση και ο κόσμος δεν επιστρέψει στα σπίτια του και ανακτήσει την περιουσία του, τότε τι σημαίνει απελευθέρωση;», είπε ο 43χρονος Μοχάμεντ Χάτζι ‘Αχμεντ, έμπορος ενδυμάτων από τον καταυλισμό Χασάν Σαμ, ανατολικά της Μοσούλης. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι οι γραμμές άμυνας των τζιχαντιστών πέφτουν.

ΠΗΓΗ

The post Ιράκ: Ο στρατός κατατρόπωσε τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη – Απελευθερώθηκε η πόλη appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.