Μαρτυρία γιατρού για "Ευγενίδειο": " Οι πανεπιστημιακοί χειρουργούν εκεί νομίμως τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ τους περιστατικά με προνομιακούς όρους"


Από Κώστα Μπαργιότα (Γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας)

Επειδή πολλά γράφηκαν: το Ευγενίδειο ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το ΕΣΥ. αν έχει με κάτι μεγάλες ομοιότητες είναι το Ντυναν σε ότι αφορά τις σχέσεις με τα δημόσια ταμεία, συμβάσεις κτλ. Είναι επίσης , για παρόμοιους λόγους, εντελώς χρεοκοπημένο με το νοσηλευτικό προσωπικό απλήρωτο μήνες. 

Για την ιστορία, οι πανεπιστημιακοί χειρουργούν εκεί νομίμως τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ τους περιστατικά με προνομιακούς όρους* ενώ παράλληλα εργάζονται σε κλινικές του ΕΣΥ (Λαϊκό πχ, Αττικο Ιπποκράτειο κτλ). 

Αυτά ανεξάρτητα από το θέμα του ΠΘ και τις επιλογές του.

* το ταμείο του ασθενούς καταβάλει το 100% των εξόδων ενώ οι γιατροί εισπράτουν αμοιβή από τον ασθενή το ύψος της οποίας καθορίζεται από τον ανταγωνισμό της αγορας και μόνο. Συνήθως υπερβαίνει για ένα χειρουργείο το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών ενός διευθυντή του ΕΣΥ. Στο Υγεία πχ, το ταμείο καταβάλει το 50-75% των νοσηλειών και το υπόλοιπο το πληρώνει ο ασθενής
Όσο διατηρούμε ένα άνισο σύστημα χωρίς ενιαίους κανόνες και διαφάνεια τπτ δεν πρόκειται να λειτουργήσει ικανοποιητικά. .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.