Η Πιονγιάνγκ δήλωσε πού μπορούν να φτάσουν οι Πύραυλοι της Βόρειας Κορέας.

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Στρατιωτικός εξοπλισμός. Φωτογραφία αρχείου
TOKYO, 3 Ιουλίου  – RIA Novosti, Ιβάν Ζαχαρτσένκο. Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε τη Δευτέρα την ημέρα των στρατηγικών στρατευμάτων του Κορεατικού Λαϊκού  Στρατού (ΚΛΣ) με  την προειδοποίηση ότι οι ρουκέτες της μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε σημείο  του πλανήτη.

Η κεντρική εφημερίδα του κόμματος της χώρας, ‘Nodong Sinmun [1]’ δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα αυτό στην τέταρτη σελίδα, συνοδευόμενο από έγχρωμες φωτογραφίες βόρειο κορεατικών πυραύλων από τις παρελάσεις της Πιονγκγιάνγκ.

‘Οι στρατηγικές δυνάμεις του Κορεατικού Λαικού Στρατού είναι σε θέση να χτυπήσουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ανά πάσα στιγμή,’ Λέει η εφημερίδα. Σύμφωνα με αυτήν, οι εκατοντάδες εκτοξεύσεις θα είναι όλες  επιτυχημένες, γιατί χάρη στους  υψηλής ταχύτητας κινητούς εκτοξευτές , αυτά τα βλήματα δεν μπορούν να ανιχνευθούν.

Η δημοσίευση της Κεντρικής Επιτροπής Εργατικού Κόμματος της Κορέας υπενθυμίζει εν προκειμένω τις  επιτυχείς δοκιμές, ιδίως, των τελευταίων βαλλιστικών πυραύλων του αυξημένου μέσου βεληνεκούς ‘Hvason-12’ και της μέσης ακτίνας δράσης τους   Pukkykson-2, καθός  επίσης  τους πυραύλους Cruise  της κατηγορίας ‘γη πλοίο’.

Ταυτόχρονα, για την  εφημερίδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άμεσες απειλές για χτυπήματα σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ όπως ήταν στο παρελθόν.

Η Βόρεια Κορέα ασχολείται με την εντατική ανάπτυξη των πυρηνικών και πυραυλικών όπλων, παρά τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη την στρατιωτική απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η στρατιωτική δραστηριότητα της Πιονγιάνγκ είναι ανησυχητική για το καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, η διεθνής κοινότητα επιδιώκει τον τερματισμό των προγραμμάτων πυρηνικών και πυραυλικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

References  Нодон синмун
   ( http://ift.tt/1aqbYFN )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Η Πιονγιάνγκ δήλωσε πού μπορούν να φτάσουν οι Πύραυλοι της Βόρειας Κορέας. appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.