Δύο στους τρεις Ρώσους επιθυμούν την παραμονή Βλ. Πούτιν στην προεδρία

Μεγάλη δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2018 πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, τα αποτελέσματα της οποίας αποτελούν εν μέρει μία επιβράβευση της πολιτικής που ακολουθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο εντός της χώρας, πολύ δε περισσότερο σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι δύο στους τρεις Ρώσους (το 66%), επιθυμεί την παραμονή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία και μετά το 2018, ενώ ένα ικανό ποσοστό που ξεπερνά το 15%, όχι μόνο επιθυμεί τη συνέχιση της σκληρής εξωτερικής πολιτικής έναντι στης Δύσης, αλλά ζητά την περαιτέρω σκλήρυνσή της.

Μόλις το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και αντικατάσταση του προέδρου Πούτιν με άλλο πρόσωπο. Το 16% απέφυγε να απαντήσει αν θα ψηφίσει την παραμονή του Πούτιν ή όχι, δηλώνοντας αναποφάσιστο.

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, το 40% δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από την πολιτική που εφαρμόζει ο Πούτιν, ενώ το 12% δήλωσε ότι επιθυμεί περισσότερο φιλελευθερισμό.

Μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής απολαμβάνει η εξωτερική πολιτική του Ρώσου προέδρου, καθώς το 56% συμφωνεί απόλυτα με τις κινήσεις του Πούτιν έναντι της Δύσης και της συριακής κρίσης, ενώ το 19% ζητά ακόμη μεγαλύτερη πίεση και σκληρότερη στάση. Μόλις το 13% προέβαλε τον προβληματισμό του για μία ενδεχόμενη όξυνση των διεθνών σχέσεων και των επιπτώσεων που θα υπάρξουν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία της υπερδύναμης και να συνεχίσει το έργο του.

pronews.gr

The post Δύο στους τρεις Ρώσους επιθυμούν την παραμονή Βλ. Πούτιν στην προεδρία appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.