Αποκλειστικό: Στο στόχαστρο οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία – Έρχεται όμως η ώρα

Του Άρη Δημόπουλου

Έχοντας εις γνώσιν τους την μεγάλη πλειοψηφία Χριστιανών και Ελληνογενών που ζει σε όλη τη Μικρά Ασία ακόμη και σήμερα, οι υπηρέτες του Γιαχβέ – Αλλάχ, οι διαχρονικοί εχθροί του ελληνισμού, προβαίνουν σε νέους διωγμούς.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιούν το όπλο της προπαγάνδας και της αποσιώπησης, προκειμένου να εκτελέσουν αρτιότερα τα σχέδια των…αφεντικών τους.

Δεν θα τα καταφέρουν όμως. 

Ας δούμε ωστόσο σε ποιες νέες διώξεις προβαίνουν οι…»φίλοι μας» οι Τούρκοι, που καθημερινά δεν διστάζουν να δείχνουν το πόσο μισούν κάθε τι ελληνικό.

Συγκεκριμένα, πάνω από 50 μοναστήρια και Ελληνορθόδοξες εκκλησίες έχουν περάσει στην δικαιοδοσία της Presidency of Religious Affairs (Προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων) με τις αυθαίρετες κατασχέσεις χτημάτων και ακινήτων που ανήκουν στις εκκλησίες να δίνουν και να παίρνουν.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η Ελληνορθόδοξη Ορθόδοξη Μονή Mor Gabriel, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία και από το 2008 πολλάκις έχει έρθει αντιμέτωπη με σοβαρές απειλές από την Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων. 

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων που έχουν ήδη κατασχεθεί και θα προχωρήσουμε παραπέρα», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος της κοινότητας στο Μοναστήρια Mor Gabriel, Kuryakos Ergün.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως το τουρκικό κράτος μέσω της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων έχει κατασχέσει πάνω από 250 εκτάρια γης που ανήκαν σε ορθόδοξες μονές, με την δικαιολογία του….χριστιανικού προσηλυτισμού! 

Άλλες φορές μάλιστα, η επίσημη εξήγηση από το κράτος ήταν πως κάτω από τις μονές βρίσκονται…τζαμιά! Αυτό είναι το λιγότερο παράλογο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο χριστιανισμός σε όλη την Μικρά Ασία προϋπήρχε του Ισλάμ. 

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης σκλήρυνσης των πολιτικών του Ισλαμιστή Συντηρητικού Προέδρου Ερντογάν και του Κόμματος του ΑΚΡ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002. Έκτοτε και κυρίως τα τελευταία χρόνια, η ελληνορθόδοξη κοινότητα στα βάθη της Τουρκίας χάνει συνεχώς τα όποια προνόμια της έχουν απομείνει.

prisonplanet.gr

The post Αποκλειστικό: Στο στόχαστρο οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία – Έρχεται όμως η ώρα appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.