Το Αμερικανικό Κογκρέσο εισήγαγε νομοσχέδιο για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

© RIA Novosti / Ιγκόρ Mikhalev Το καπιτώλιο. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 8 Ιουλίου – RIA Novosti. Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Γερουσίας των ΗΠΑ  Ed Royce εισήγαγε το νομοσχέδιο επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας για ‘παραβίαση’ της σύμβασης για την κατάργηση των ρουκετών μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF), σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου  Reuters [1].

“ Η πρόσφατη τοποθέτηση (από την  Ρωσία )  των απαγορευμένων πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές αποτελεί σοβαρή απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας’ – αναφέρει το πρακτορείο  τα λόγια του Royce.

Σύμφωνα με το πρακτορείο , το νομοσχέδιο του Γερουσιαστή αντιπροσωπεύει μια τροποποίηση της πράξης  για την  Εθνική Άμυνα (NDAA).

Μια  ομάδα των 23 Δημοκρατικών στην επιτροπή για τις ένοπλες δυνάμεις της Βουλής των Αντιπροσώπων εισήγαγε στις 22 Ιουνίου το επόμενο νομοσχέδιο στρατιωτικού περιορισμού  της Ρωσίας. Μεταξύ των απαιτήσεων για τη Ρωσία είναι η υποτιθέμενες παραβιάσεις από τη Ρωσία της  συνθήκης  INF.  Η Μόσχα αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Οι συντάκτες προτείνουν να αναπτυχθεί το σχέδιο για κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για την INF, αλλά δεν λένε για ποιος είναι ο λόγος για να υπάρξουν  κυρώσεις .

Οι συντάκτες του νομοσχεδίου απαιτούν από το Πεντάγωνο να αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των όπλων  ακριβείας στην Ευρώπη «για να ενισχυθεί το αποτρεπτικό αποτέλεσμα της Ρωσίας από συμβατικά όπλα».

Η σύμβαση για την INF απαγορεύει στα συμβαλλόμενα μέρη να διαθέτουν επίγειους  βαλλιστικούς πυραυλικούς πυραύλους  και Cruise  με εύρος από 500 έως 5,5 χιλιάδες χιλιόμετρα. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρνουν περιοδικά αμοιβαίες καταγγελίες σε παραβίαση συμφωνίας, η οποία υπεγράφη το 1987.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για τη χρήση αβάσιμων δεδομένων για τη συμφωνία ως πρόσχημα για μια εκστρατεία σχετικά με πιθανά αντίποινα εναντίον της Ρωσίας. Ο Ρώσος  υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσική ηγεσία έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα τη δέσμευση για υποχρεώσεις σύμφωνα με το INF και ‘καμια  παράβαση από την πλευρά μας δεν υφίσταται’.

Σημείωσε ότι ‘οι ΗΠΑ ισχυρίζονται το αντίθετο , αλλά παράλληλα δεν παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θα μπορούσαν να ελεγχθούν για να αποσαφηνιστεί η  κατάσταση’. Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης ότι η Μόσχα ‘έχει πολύ σοβαρές ερωτήσεις προς τις ΗΠΑ σχετικά με κάποιες’ ελευθερίες ‘με την εφαρμογή της  συμφωνίας από τους ίδιους τους Αμερικανούς.

References  Рейтер
   ( http://ift.tt/2tScWz7 )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr/

The post Το Αμερικανικό Κογκρέσο εισήγαγε νομοσχέδιο για κυρώσεις κατά της Ρωσίας appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.