Η σωστή αντίδραση του ΣΚΑΪ

Από τον παρουσιαστή χθες ζήτησαν να παρουσιάσει τα στοιχεία που είχε για τη δήθεν σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με “πρώην τρομοκράτες” οι οποίοι ευθύνονται για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο, από τη στιγμή που επέμεινε στη θέση που είχε διατυπώσει στον αέρα του ΣΚΑΪ. Αυτά που ακούστηκαν, αντί των αποδείξεων, μοιάζουν με τα επιχειρήματα και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση που αναμεταδίδεται μέσω twitter.Αναφέρθηκαν  συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων με διαδρομή στην αριστερά που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες ανθρώπων κατηγορούμενων για τρομοκρατία. 

Με αυτό το επιχείρημα, “επιπέδου Twitter”, ο παρουσιαστής στον αέρα, σε δημόσια συχνότητα, θα επιχειρούσε να τεκμηριώσει τη δήθεν σχέση του Πρωθυπουργού με τρομοκράτες! Αυτό θα μεταδιδόταν, άνευ διασταύρωσης και ελέγχου από τον αέρα του πρώτου σταθμού σε τηλεθέαση, από τον παρουσιαστή.

Ο ΣΚΑΪ έκανε τη δική του επιλογή. Να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι έδωσε λόγο, μικρόφωνο, χώρο και χρόνο στον παρουσιαστή όλα αυτά τα χρόνια και να διαχωρίσει τη θέση του,  από τις “θεωρίες συνομωσίας” που έχουν τις ρίζες τους στην ΝΔ της δεκαετίας του 1980, με στόχο τον Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή εκείνη, και επανήλθαν το 2012, με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδοκίμασε και έλυσε τη συνεργασία με τον παρουσιαστή.

Ταυτόχρονα, έδειξε πως υπάρχει και ατομική ευθύνη.Ο παρουσιαστής δεν μπορεί να λειτουργεί μόνιμα υπό την “ομπρέλα προστασίας” του σταθμού και να λειτουργεί χωρίς να τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Διότι, μετά, ακολουθεί το βάρος της απόδειξης, ενώπιον του ΕΣΡ και των δικαστηρίων.

 

Ήταν μια απόφαση που προστάτευσε το ΣΚΑΪ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, έχει εκτεθεί σοβαρά από την παραληρηματική παρουσία ορισμένων στελεχών του. Στην πραγματικότητα έχει χαθεί η ισορροπία. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.