Η Τουρκία τίναξε στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα του Καζακστάν

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών ασφαλείας στο έδαφος της εμπόλεμης Συρίας.

Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις επί μήνες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ήταν μια διπλωματική πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.

Το Συνέδριο της Ειρήνης στην Αστάνα έγινε υπό την αιγίδα της Ρωσίας.

Η Μόσχα είναι ο αρχιτέκτονας της ιδέας δημιουργίας «Ζωνών Ασφαλείας ή περιοχών για αποκλιμάκωση» στο συριακό έδαφος ως προϋπόθεση για την εξεύρεση μιας βιώσιμη λύσης στη σύγκρουση.

Οι επικριτές της ιδέας πιστεύουν ότι αυτές οι ζώνες θα οδηγήσουν σε διαμελισμό της χώρας.

Κύριος αντίπαλος της ρωσικής πρότασης ήταν η Τουρκία, η οποία αρνήθηκε να υποστηρίξει τη συμφωνία.

Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Συρίας, Μπασάρ Τζααφέρι, κατηγόρησε την Άγκυρα, ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με στόχο την αποτυχία της συμφωνίας.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Όλες οι χώρες εκτός από την Τουρκία απάντησαν θετικά. Φαίνεται ότι η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να οδηγήσει την ειρηνευτική διαδικασία της Αστάνα σε αποτυχία.

»Η τουρκική αντιπροσωπεία αντιτάχθηκε στην έγκριση εγγράφων που σχετίζονται με μηχανισμούς υλοποίησης της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης», είπε ο Τζααφέρι.

ΠΗΓΗ

The post Η Τουρκία τίναξε στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα του Καζακστάν appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.