ΤΟ ΝΕΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Όταν διεισδύετε πίσω από τις εχθρικές γραμμές, το τελευταίο πράγμα που θέλετε ειναι να εντοπιστειτε.

Το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Colorado ZH2 με κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο είναι αρκετά μπροστά από το θορυβώδες ντίζελ Humvees το οποίο είναι εμβλήμα για τον Αμερικάνικο Στρατό

Πίσω από το Chevrolet Colorado ZH2 είναι μια σειρά από τεχνολογίες που το καθιστούν εξαιρετικά ικανό off-road όχημα για τις ένοπλες δυνάμεις. Το ZH2 περνά το πρώτο έτος αξιολόγησης απο τον στρατό και έχει διασκορπίστη σε διάφορες βάσεις σε όλη την Αμερική. Τον πετύχαμε στο Fort Carson, κοντά στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, όπου οι πρόποδες των Βραχώδη Όρων ταυτίζονται με το έδαφος σε ορισμένες απο τις πιο επικίνδυνες απο άποψη γερωγραφίας περιοχές του κόσμου

Η GM υπέβαλε επισήμως το Colorado ZH2 στο TARDEC για μια ετήσια αξιολόγηση που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους. Μπορεί να μοιάζει μόνο με μια ιδέα, αλλά πίσω απο την ομοιόμορφη εμφάνισή του Οχήματος κρύβεται ένα Τest πολλών νέων τεχνολογιών. Με κυριότερη να ειναι ο ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων που τροφοδοτήται απο μια κυψέλη καυσίμου απο υδρογόνο. Αυτό το δοκιμαστικό όχημα χρησιμοποιεί πραγματικά κυψέλες καυσίμου για τον κινητήρα Gen 0 (σε GM-speak) που δανείστηκε από γραμμή παραγωγής της Chevy Equinox.

Δεν είναι η νεότερη τεχνολογίκα κυψέλη καυσίμου,αλλά χρησιμεύει ως ένα καλό σημείο εκκίνησης για στρατιωτικές δοκιμές σε μια ποικιλία καταστάσεων βιωσιμότητας και εφικτότητας που προσομοιώνουν τα πάντα από την αναγνώριση στην καταπολέμηση.

Η κυψέλη καυσίμου υδρογόνου παρέχει επίσης ενέργεια σε μια ξεχωριστή ηλεκτρική γεννήτρια που στεγάζεται πίσω από τον κύριο συνδεσμο τού σασιτου ZH2. Μια ηλεκτρική γεννήτρια θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει τις δυνατές, αναποτελεσματικές γεννήτριες ντίζελ των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σήμερα πίσω από τα Humvees για να τροφοδοτούν τις συσκευές επικοινωνιών τους.

Ένα στρατιωτικό όχημα παραγωγής με κινητήρα κυψελών καυσίμου δεν είναι πιθανό να μοιάζει πολύ με αυτό του ZH2, αλλά οι αξιωματικοί του στρατού έδειξαν ότι οι διαστάσεις του μεσαίου μεγέθους του ανυψωτήρα και η έμφυτη ευελιξία είναι ελκυστικά πλεονεκτήματα -αν όχι μοναδικά για το ZH2. Αντ ‘αυτού, η δοκιμή επικεντρώνεται κυρίως στον ηλεκτρικό κινητήρα στιγμιαίου ροπής του ZH2 και στην εμβέλεια και αξιοπιστία της κυψέλης καυσίμου υδρογόνου.

Ο στρατός έχει δείξει μέχρι και 200 ​​μίλια για εμβέλεια για το ZH2, ανάλογα με το είδος του εδάφους στο οποίο οδηγείται. Η ανάρτηση του απορροφά ογκόλιθους με το μέγεθος τροχών αρκετά καλά, ευκολότερα από ένα Humvee αλλά όχι καλύτερα απο ένα Ford F-150 Raptor. Δεν υπάρχει άλλος θόρυβος εκτός από τη μετατόπιση του εδάφους κάτω από τα μεγάλα ελαστικά του.

Ακριβώς πώς οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν ένα όχημα με υδρογόνο παραμένει σε συζήτηση, αν και αυτό το τεστ θα βοηθήσει το TARDEC να κερδίσει αρκετή εμπείρια και γνώση σε αυτό το θέμα. Η εγγενής καυσιμότητα του υδρογόνου απαιτεί πρόσθετες προσεκτικές προφυλάξεις για τη δεξαμενή του ZH2, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξαερίζεται προς τα πάνω και προς τα έξω σε περίπτωση παραβίασης.

Είναι αλήθεια ότι αυτό θα μπορούσε να περιορίσει τη χρήση του σε καταστάσεις μάχης, αλλά ο TARDEC πρότεινε ότι οι ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα μπορούσαν να έχουν πολύ νόημα ως γεννήτριες ικανές να τροφοδοτούν εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένες θέσεις  με απόλυση ησυχία πράγμα που είναι απαραίτητο σε ορισμένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου.

The post ΤΟ ΝΕΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.