Ο Άρειος Πάγος στο πλευρό του Κεφαλαίου....Να δουλεύουμε τσάμπα και να λέμε ευχαριστώ!


Του Βασίλη Πολυχρόνη           

Άρειος Πάγος:"Η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας"!

Καμιά κατάπληξη δεν πρέπει να μας προξενεί αυτή η απόφαση.Απλώς,η δικαιοσύνη εξυπηρετεί με τις αποφάσεις της το σύστημα και νομιμοποιεί τη φιλοσοφία των μνημονίων,η οποία φιλοσοφία στηρίζεται στην πλήρη απορρύθμιση των όποιων εργασιακών σχέσεων προς όφελος του εργοδότη και την εφαρμογή της λεγόμενης εσωτερικής υποτίμησης. Έτσι,χωρίς δικαιώματα, ο εργαζόμενος ή ο εν δυνάμει εργαζόμενος αναγκάζεται να δεχθεί μείωση μισθών, πληρωμή με κουπόνια ή ακόμα ακόμα και μη πληρωμή! Αυτό με τη σειρά του φέρνει τη μείωση ασφαλιστικών εισπράξεων που με τη σειρά της φέρνει τη μείωση των συντάξεων. Από τη στιγμή που το εισόδημα μειώνεται ξεκινάει η πίεση προς την κινητή και ακίνητη περιουσία που χάνονται για ψίχουλα.Όλο αυτό επιφέρει την εσωτερική υποτίμηση και...τους πανηγυρισμούς (δεξιών και "αριστερών" νεοφιλελέδων) για την "επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος"!

Αυτή η ακολουθία,αυτή η πολιτική που σκοπό έχει την φτωχοποίηση και την οικονομική υποταγή του λαού στο κεφάλαιο ανατρέπεται μόνο με ριζοσπαστικά μέτρα:

Αθέτηση του χρέους, μη πληρωμή τοκοχρεολυσίων με στόχο τη διαγραφή του,εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος,υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,ανάπτυξη και εφαρμογή ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, πορεία σύγκρουσης και ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, νέο Σύνταγμα που θα ικανοποιεί το λαό κι όχι τους ολιγάρχες. Όλα τα άλλα του στυλ "μένουμε μέσα για να αλλάξουμε την Ευρώπη","προξενούμε ρωγμές στο σύστημα" ή "μετά το...Μπρεστ Λιτόφσκ προχωράμε για την αλλαγή" είναι της κατηγορίας..."λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα"!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.