Το Κομμουνιστικό κόμμα πρότεινε να τερματιστούν οι διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία

© RIA Novosti / Βλαντιμίρ Fedorenko Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Περιφερειακής Πολιτικής της Κρατικής Δούμας για τα προβλήματα του Βορρά και της Άπω Ανατολής Nikolai  Kharitonov κατά την σύνοδο της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 5 Ιουλίου 2017
ΜΟΣΧΑ, 5 Ιουλίου – RIA Novosti. Ο αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας του κομμουνιστικού κόμματος  Νικολάι Χαριτόνοφ πρότεινε να τερματιστούν οι  διπλωματικές επικοινωνίες με την Πολωνία και να αποχωρήσει από τη χώρα ο  Ρώσος πρεσβευτή λόγω της υιοθέτησης από τη Βαρσοβία του νόμου περί κατεδάφισης των σοβιετικών μνημείων.

Πρέπει, μέχρι τέλους της ημέρας, να ασκήσουμε έφεση σχετικά με το νόμο που ψηφίστηκε από την πολωνική Saeima. Στην έκκλησή μας, πρέπει να αναφερθούμε  ότι από το βράδυ πρέπει να αποσύρουμε τους διπλωματικούς δεσμούς, να αποσύρουμε τον πρέσβη μας, να απελάσουμε τον Πολωνό πρεσβευτή  και να κλείσουμε όλο το εμπόριο με την  Πολωνία ‘, δήλωσε ο Kharitonov σε συνάντηση της Κρατικής Δούμας.
Τόνισε ότι στην Πολωνία 600.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού πέθαναν.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Δίκαιη  Russia Oleg Nilov πρότεινε στην Πολωνία να ξεθάψει  τα απομεινάρια  των σοβιετικών στρατιωτών που είχαν θαφτεί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και να τους επιστρέψουν  στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο, το πολωνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα νόμο που περιλαμβάνει την κατεδάφιση περίπου 500 μνημείων, ‘που δόξασαν τον κομμουνισμό’. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, υπεύθυνο για τα μνημεία, ο  νόμος για τον αποκομμουνισμό  θα επηρεάσει περίπου 230 μνημεία του κόκκινου στρατού.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Πολωνία δεν θέλησε να αφήσει τα μνημεία να μνημονεύσουν τη μνήμη των ανεπιθύμητων για τις  σημερινές  αρχές    οργανώσεων της χώρας, των γεγονότων και των ημερομηνιών.Το τμήμα υπογράμμισε ότι οι συντάκτες  «πολέμου» (εναντίον των)  μνημείων  προκαλούν περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις Ρωσίας-Πολωνίας.

Η κρατική Δούμα κάλεσε την κίνηση των Πολωνικών αρχών προσβολή στην μνήμη του λαού που προστάτευσε την χώρα από τους Ναζί, και το Δημόσιο Κοινοβούλιο απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΗΕ με την απαίτηση να δώσει δημόσια εκτίμηση στην Πολωνική νομοθεσία.

Το Κομμουνιστικό κόμμα πρότεινε να τερματιστούν οι διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία - Εικόνα1

© RIA Novosti / Βιτάλι Podvitsky μπουλντόζα φαγούρα

tokoutsavaki.blogspot.gr/

The post Το Κομμουνιστικό κόμμα πρότεινε να τερματιστούν οι διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.