Το κράξιμο έφερε αποτέλεσμα. Ανακαλείται η προσφυγή της Ελλάδας στο ΕΔΔΑ για τη ΜανωλάδαΤην ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση του: «Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας».

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε 42 μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Το κράξιμο έφερε αποτέλεσμα, αφού και την προσφυγή κυβερνητικός δάκτυλος την έκανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.